www.elllobregat.com
INNOBAIX obre el període d’inscripció de la 4ª edició de l’Start Up Training
Ampliar

INNOBAIX obre el període d’inscripció de la 4ª edició de l’Start Up Training

miércoles 16 de septiembre de 2015, 02:58h
El programa, dirigit a persones amb poder de decisió a les companyies, consisteix en vuit sessions de formació per accelerar el creixement de projectes empresarials

El gir econòmic dels darrers set anys, marcats per la recessió i per l’atur, ha obligat a l’administració, al món empresarial i als treballadors a replantejar-se noves opcions i alternatives per tirar endavant, el que ha derivat en un auge exponencial de l’emprenedoria. Tot i que sempre hi ha hagut de gent emprenedora, és cert que la situació és nova i que, a diferència de països més acostumats com els Estats Units, encara hi ha moltes assignatures pendents: un exemple ben clar és la mala cultura del fracàs, entès amb una connotació excessivament negativa que impedeix als emprenedors tornar a intentar-ho.

Precisament, doncs, per evitar aquest fracàs i per facilitar el creixement empresarial, l’INNOBAIX –creat per impulsar el desenvolupament de la innovació al Baix Llobregat- engega novament l’Start Up Training en la que serà la seva quarta edició.

El programa, de convocatòria bianual i cent per cent subvencionat per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, consisteix en vuit sessions de tres hores de formació, un workshop de presentació i dues tutories per projecte que es realitzaran, al Citilab de Cornellà, entre el 7 d’octubre i l’11 de novembre: “És un espai de trobada d’empreses que durant un temps comparteixen coneixements pràctics i organitzatius dels seus respectius negocis”, explica la directora general d’Innobaix, Anna Hernández, que dirigeix el programa per emprenedors, però també per empresaris arrelats a la comarca que també necessiten donar un impuls al seu negoci: “es tracta de fer un ‘reset’ a l’empresa per tal de buscar la seva millora. A partir de treballar pocs aspectes teòrics i molts de pràctics es facilita la reflexió del model de negoci i, sobretot, del seu creixement. A més, és una oportunitat per conèixer d’altres projectes i poder trobar punts de col•laboració”.

Continguts especialitzats
Pel que fa aquesta part teòrica, les sessions formatives comptaran aquesta vegada amb eixos fonamentals com la idea de negoci i les seves oportunitats (sistema SCAMPER, tècniques ‘up to down’, ‘bottom up’...); màrqueting analític; màrqueting estratègic i model; lideratge pel creixement; presentació a inversors; vies de creixement (internacionalització, innovació i inversió); i, finalment, les dues tutories per assessorar a cada participant de manera individualitzada. “De tots els cursos als quals he assistit d’emprenedors -que han estat molts-, destaco notablement la formació rebuda i els coneixements que et fan adquirir d’una forma pràctica. Ha estat un curs intensiu i que han sabut compactar l’essencial per a propulsar a l’èxit el teu negoci. Els professionals del programa tenen molta experiència i els seus consells i la seva guia han estat fonamentals per al bon desenvolupament del projecte”, explica Beatriz Cobo, d’Irradia FM, una empresa dedicada a fer aplicacions mòbils per emissores de ràdio, després de participar a la segona edició del programa.

Per participar només cal presentar la proposta a l’Innobaix, el qual decidirà quins són els escollits després d’una reunió per projecte. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios