www.elllobregat.com
La dona protagonitza el Laboratori d’Art Comunitari 2015 de Sant Boi
Ampliar

La dona protagonitza el Laboratori d’Art Comunitari 2015 de Sant Boi

miércoles 23 de septiembre de 2015, 19:03h

Més de 300 persones han col·laborat per fer realitat 16 treballs que es podran veure als espais històrics de la ciutat del 25 de setembre al 15 de novembre

La cultura no només es entreteniment, pura creació. El món cultural pot servir com a element integrador, com a instrument de cohesió social, que permet donar veu, a més, a persones i col·lectius que no la solen tenir. Amb aquest esperit de proximitat es manifesta a Sant Boi el LAC 2015 o el que és el mateix, el Laboratori d’Art Comunitari després de mesos de feina i esforços de diferents col·lectius. Fins a 300 persones, entre elles alumnes de primària i secundària, persones amb discapacitat, grups de manualitats, dones immigrants, persones dels hospitals de salut mental, gent gran, persones privades de llibertat, han col·laborat amb 16 treballs diferents d’art, que tenen com a denominador comú la figura de la dona: la dona en diferents èpoques, les maneres d’entendre el món, la lluita per un món més just, la maternitat, la fertilitat o la memòria de les més grans són alguns dels temes concrets.

En aquesta quarta edició del LAC en destaquen, per exemple, Plaça Dona (el més comunitari, on han participat fins a sis col·lectius i que s’ha concretat en una instal·lació protagonitzada per cadires), Matriz (durant més de sis mesos, un grup de dones amb malalties neurodegeneratives han fet una proposta tèxtil amb records de la seva infantesa, la figura de la mare, les cançons del passat...) o Soy semilla (proposta de ceràmica feta per interns de la presó Model donant forma als seus pensaments, sentiments i emocions).

Tots els treballs es presentaran del 25 de setembre al 15 de novembre als espais del patrimoni local de Sant Boi; és a dir, Can Barraquer, Can Torrents, Can Castells Centre d’Art i a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios