www.elllobregat.com
Tres parades del Mercat de la Plaça Blanes oferiran tapes pota blava
Ampliar
Tres parades del Mercat de la Plaça Blanes oferiran tapes pota blava

Una trentena de restauradors de El Prat escalfen els forns per l’autèntic QuintoTapa Pota Blava

martes 06 de octubre de 2015, 10:29h

L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat organitza del 8 d’octubre a l’1 de novembre la sisena edició de la seva iniciativa més popular

Roll d’arròs farcit amb pota blava, bacó, poma i mermelada de pebrots i ceba; botifarreta del gall pratenc; en salsa de jabugo; amb moniato fregit; agredolç; en Pad Thai de fideus; amb gamba confitada... Són només algunes de les 28 propostes que ja fan entrar gana només de veure-les i que a partir d’aquest 8 d’octubre s’oferiran en el autèntic QuintoTapa Pota Blava, el producte estrella de El Prat de Llobregat. L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat torna a envair els bars i restaurants de El Prat amb la seva iniciativa més popular a la que serà la sisena edició. Fins a 75.000 tapes es van vendre a la darrera edició, xifra que marca el repte menor de superar-se; l’objectiu real, com el de la resta de les propostes de l’entitat, és promocionar el producte de proximitat, de temporada i, per tant, de qualitat. Producte, producte i producte és, en definitiva, el lema d’aquesta consolidada associació del territori. I en aquest sentit, el millor producte de El Prat, juntament amb la carxofa, és el seu gall pota blava.

Com en anys anteriors, el QuintoTapa permetrà tastar propostes gastronòmiques inèdites on el potablava és el protagonista de la tapa, que anirà acompanyada d’un quinto, en aquest cas, de la companyia Moritz, després que de manera sobtada el patrocinador habitual, Estrella Damm, ubicat a El Prat, es desvinculés de la iniciativa que ells han estat també promocionant als darrers anys, segons ha pogut saber El Llobregat, de manera unilateral. La iniciativa, però, ja arrelada a la ciutat continuarà com no podria ser d’altra manera gràcies a l’empenta de l’entitat gastronòmica i dels restauradors de El Prat que es sumen a la iniciativa amb l’objectiu de dinamitzar els restaurants locals.

El compromís de l’AGT, precisament, amb els restauradors és evident i, per aquest motiu, enguany, reforçaran l’assessorament als responsables dels bars i restaurants que vulguin. En aquest sentit, s’aposta novament per introduir la iniciativa dins dels mercats municipals. D’aquesta manera, tres parades del Mercat de la Plaça Blanes oferirà també una tapa Pota Blava, amb productes de proximitat.

Es tracta d’una nova evidència del vincle que l’AGT té amb el producte de la ciutat, més enllà de la vessant més lúdica de la iniciativa. En aquest marc, de la mateixa manera que es fa amb el projecte ‘Nodrir la Ciutat’, l’AGT organitzarà el 14 d’octubre al 300 del Born (Espai Moritz), a les 12 hores, un col·loqui amb criadors, pagesos, productors, periodistes, gastrònoms, historiadors, cuiners i tots els que vulguin parlar i conèixer més sobre el Pota Blava, un producte que es consumia durant dècades a Barcelona.

Per acabar, durant els quatre caps de setmana que dura el QuintoTapa, l’AGT permetrà gaudir del Parc Agrari i dels seus productes amb una ruta en bicicleta, en col·laboració amb BiciCultura BCN.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios