www.elllobregat.com
Les estacions de muntanya de FGC superen les 200.000 visites durant la temporada d’estiu
Ampliar

Les estacions de muntanya de FGC superen les 200.000 visites durant la temporada d’estiu

martes 06 de octubre de 2015, 19:40h

La major programació d’activitats ha permès incrementar el nombre de visitants en un 39,82% a Vallter 2000 i en un 22,25% a La Molina

L’aposta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per convertir les estacions d’esquí en estacions de muntanya -aptes per gaudir d’elles durant tot l’any- renova la confiança de la ciutadania amb un notable increment de visitants. FGC ha tancat la temporada estiuenca amb 202.155 visitants a les quatre destinacions del grup (La Molina, Vall de Núria, Espot i Vallter 2000), un balanç molt positiu, segons FGC, que ha permès, fins i tot, la creació de 182 llocs de treball indirectes.

La major afluència de clients ha estat possible gràcies al reforçat programa d’activitats planificat per totes les estacions del grup FGC: La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. Les dues estacions del Pallars, Port Ainé i Espot, a diferència de l’any passat, també han obert les seves portes i han rebut un gran nombre d’excursionistes.

Paral·lelament, el Cremallera i el funicular de Montserrat, el Cremallera de Núria, així com també el Tren dels Llacs també han registrat bons resultats, amb un total de 1.047.535 passatgers. Concretament, el cremallera de Vall de Núria ha incrementat un 3.17% el numero de passatgers i el Tren dels Llacs un 20%. Aquest, amb la incorporació d’un cinquè cotxe aquesta temprada ha aconseguit oferir un 25% més de places respecte la temporada anterior.

Les dues estacions que aconsegueixen un major increment són La Molina i Vallter 2000, destinacions turístiques que augmenten el nombre de visitants en un 22,25% i un 39,82%, respectivament, respecte a la temporada d’estiu anterior. En aquest sentit, els ingressos obtinguts gràcies a les activitats d’estiu representen un 19% del volum de negoci total de totes les destinacions.

L’esport impulsa el creixement del nombre de visitants

Pel que fa a La Molina les activitats que han registrat l’augment més important han estat el Bikepark juntament amb el telecabina. Des de fa uns anys, l’estació ceretana treballa per posicionar-se com un dels principals Bikeparks dels Pirineus, creant nous circuits de descens, millorant els serveis de lloguer de bicicletes de DH i BTT, posant en marxa una nova escola de DH o organitzant esdeveniments esportius vinculats al món de la bicicleta com són l’Evil Eye Bike Day by Adidas, la Kids Race by Lacondeguy, etc.

A Vallter 2000 el paquet combinat telecadira i l’excursió al naixement del riu Ter han estat les activitats amb més bona acollida. La bicicleta de carretera també hi ha estat present amb l’ascensió de Setcases a Vallter. Durant l’estiu també s’han celebrat diferents proves com la Ultra Els Bastions, la Vallter Duatló Hybrid o la marxa 100x100 Tondo, entre d’altres.

Pel que va a Vall de Núria i les estacions del Pallars també han acollit diferents esdeveniments esportius que han contribuït a donar a conèixer aquestes destinacions. A Vall de Núria s’ha celebrat la Cursa Virtual, l’Emmona Ultra Trial o l’Entrevalls. Al Pallars la DH Espot, la Milla Vertical d’Àreu o la Rialp Matxicots.

La Platja de la Cerdanya i Circuits de Trail Running, novetats de la temporada d’estiu

Durant la temporada d’estiu, les estacions d’FGC han presentat tot un ventall d’activitats noves, dirigides tant a grans com petits. Entre les principals propostes, destaca la Platja de la Cerdanya, els Circuits de Trail Running del Pallars, així com també la Corona del Pallars.

El passat 29 de juliol, La Molina va inaugurar La Platja de la Cerdanya, pensada per als mesos de més calor. Es tracta d’una nova àrea que consisteix en una zona d’aigües amb sorra, situada al llac de l’estació. Compta amb tota mena de jocs lúdics i disposa d’una àrea esportiva. A més, durant tot el mes d’agost, els visitants han pogut gaudir d’un inflable, muntat a la zona del llac, al costat de la pista de voleibol, on petits i grans han gaudit al màxim de les ofertes a l’aire lliure.

Per la seva banda, des del mes de juny, Espot, a la localitat del Pallars Sobirà, compta amb el primer Centre Trail Running dels Pirineus i de l’Estat. La nova instal·lació ofereix fins a 7 circuits senyalitzats a diferents alçades. Gràcies a aquest nou centre, els esportistes poden millorar la seva forma física. Entre els itineraris que es proposen, destaca el quilòmetre vertical, ruta que surt des d’Espot i finalitza molt a prop del Refugi Josep Mª Blanc.

Finalment, és important destacar l’Itinerari de la Corona del Pallars: un repte d’uns 150 km i amb 4.500 m de desnivell positiu que surt de l’Sport Center i acaba a Port Ainé.

Tot preparat per a la temporada d’hivern 2015/2016

Un cop finalitzada la temporada d’estiu, les destinacions de turisme i muntanya del Grup FGC ja estan enllestint els últims detalls de cara a la temporada d’hivern. El proper dia 28 d’octubre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presentarà la temporada d’hivern 2015/2016, on anunciarà totes les novetats i activitats que es trobaran els visitants a les destinacions del grup durant tot l’hivern.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios