www.elllobregat.com
Un nou viaducte, tres vegades més ample, connectarà Viladecans amb el seu litoral
Ampliar

Un nou viaducte, tres vegades més ample, connectarà Viladecans amb el seu litoral

jueves 15 de octubre de 2015, 02:56h
Amb dos carrils per sentit, vorals per bicicletes i un bulevard per a vianants, el pont unirà Ca n’Alemany, però també el Parc Agrari i la platja de Viladecans

Una de les avantatges de les grans obres, dels grans projectes, és que acostumen a derivar en millores urbanístiques al seu voltant que sovint beneficia a tota la comunitat. A Viladecans en trobem un nou exemple. Una de les principals vies d’accés a la ciutat, la Carretera de la Vila, comptarà a partir de juny de 2016 amb un nou pont el triple d’ample que l’actual que connectarà la ciutat amb el nou districte econòmic de Ca n’Alemany i la resta de la zona litoral: el Parc Agrari, la autovia C-31, els espais naturals del delta i la platja.

D’aquesta manera, el pont que permet esquivar la xarxa ferroviària passarà de ser d’un carril per sentit i sense vorals a tenir dos carrils de circulació per sentit, carril ‘bici’ i un bulevard per a vianants. Amb tot, el nou viaducte, a més de servir d’accés al centre de la vila, unirà l’estació de rodalies amb la nova zona econòmica convertint-se en un nou espai urbà amb una millor mobilitat. De fet, segons fonts oficials, l’Ajuntament considerava que l’actual pont “havia quedat obsolet davant les noves necessitats i l’increment del trànsit que ha patit aquesta via en els darrers anys”. Amb el nou viaducte, ambdues qüestions queden resoltes. A més, amb una bona perspectiva de futur, el viaducte es construirà sobre una estructura de menys pilars, el que deixarà més amplada per augmentar la xarxa de vies ferroviàries del servei de rodalies al seu pas per la ciutat.

Nou mesos amb talls de trànsit
Les obres, però, també tindràn la part negativa de les afectacions corresponents del trànsit pels veïns de Viladecans. I és que, durant 9 mesos, la Carretera de la Vila ha d’estar òbviament tallada al trànsit. En aquest sentit, els diferents instruments de comunicació de l’Ajuntament recomana a cotxes i camions privats utilitzar com a alternativa l’autopista C-32 o arribar a la C-31 a través dels accessos de Gavà i Sant Boi; itineraris que es poden trobar al web municipal www.viladecans.cat/obres. En aquest mateix espai, a més, s’oferirà un recull de cinc càmeres amb imatges en directe de l’estat del trànsit a la zona.

En relació amb el transport públic, s’anul•laran algunes de les parades de les quatre línies metropolitanes que passen per la Carretera de la Vila (L80, L87, L99 i N16), a més de fer variar el trajecte dels autobusos en aquesta zona. En qualsevol cas, segons l’Entitat Metropolitana del Transport, l’encarregada de redirigir les rutes, s’estima que es mantindrà el temps per trajecte tot i que passin per altres carrers propers. En concret, la línia L99 i l’autobús nocturn N16 es desviaran a partir del carrer de la Forja i discorreran per l’interior del nou sector de Ca n’Alemany. Només s’anul•larà la parada al costat del Centre Comercial Vilamarina. Les línies L80 i L87 es desviaran a través de la C-32. En lloc d’utilitzar la carretera de la Vila i enllaçar per la B-204 fins a la C-31, l’autobús passarà per la Comarcal C-246 fins a l’avinguda del Progrés per enllaçar amb la C-32 per l’accés 52.

Nou districte econòmic disponible
Amb aquestes obres, en el marc de la tercera fase del projecte de urbanització de Ca n’Alemany, es posarà punt i final a tot el projecte que començarà a agafar vida amb el nou Viladecans The Style Outlets. En aquesta darrera fase, que porta a terme el consorci públic DeltaBCN (format per l’Institut Català del Sòl de la Generalitat i l’Ajuntament de Viladecans) s’acabarà d’urbanitzar, doncs, tot el sector on ja s’estan edificant centres de dues grans empreses (Desigual i Neinver) i on hi haurà 16 parcel•les més per ocupar. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios