www.elllobregat.com
Gavà aconsegueix el compromís de la Generalitat per aixecar pantalles acústiques al pont de la C-234

Gavà aconsegueix el compromís de la Generalitat per aixecar pantalles acústiques al pont de la C-234

martes 20 de octubre de 2015, 16:33h

El director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, confirma a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que instal·larà aquesta millora a la infraestructura al primer semestre de 2016

La reunió ahir de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, en representació de la Generalitat, va acabar amb el tan desitjat acord per part del govern local i dels veïns de la zona. El pont de la C-234 comptarà a partir del primer semestre de 2016 de pantalles acústiques que posaran fi a les molèsties que causa el tràfic per aquesta infraestructura elevada.

D’aquesta manera, la ciutat aconsegueix fer realitat una demanda que era vigent des de l’any 2005: “Han passat molts anys des que es va plantejar aquesta reivindicació per part dels veïns, per part de l’Ajuntament i amb força unanimitat de les formacions polítiques”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, després de la reunió amb Flores. Així, després d’estudis previs que demostraven la necessitat de prendre mesures i, fins i tot, després de l’adjudicació que es va fer al 2010, sis anys després, “es construirà 250 metres de pantalles sonoreductores justament davant del barri més perjudicat pel soroll que ocasiona la C-234”, confirmava Xavier Flores. “Serà una pantalla de metre i mig de formigó i metacrilat i amb això considerem que podrem esmorteir totalment aquesta problemàtica”.

L’obra tindrà un cost de 150.000 euros i s’emmarca en un projecte més ampli que s’estendra a d’altres sis municipis catalans i que comportarà una inversió global de 2,1 milions d’euros.

Aconseguida aquesta demanda, Gavà centrarà ara els esforços en millora la via més perillosa de tota Catalunya, la carretera que va de Gavà a Begues. Durant la reunió, l’alcaldessa ja li ha transmès al director general la necessitat de posar en marxa mesures que garanteixin la visibilitat i, en definitiva, la seguretat de l’accés al barri de Bruguers: “Aquesta és una actuació que ens preocupa molt per la seguretat dels veïns i veïnes d’aquest barri. Celebrem les mesures que s’han incorporat en el darrers mesos però insistim en la necessitat de continuar avançant”, ha dit Sánchez. Segons la Generalitat, s’està redactant un projecte que millorarà la carretera, el ferm i la senyalització; un projecte que es vol acabar enguany per executar-lo al 2016.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios