www.elllobregat.com

Amb el menjar no s’hi juga

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:19h
El p A la nostra comarca hi ha 2.000 infants que no saben si podran menjar un àpat calent al migdia. Son infants que pertanyen a famílies colpejades dramàticament per la gestió de la crisi, i que la pateixen fins les últimes consequències.

Nens i nenes en edat escolar, perduts entre la paperassa administrativa que provoca la gestió de les beques menjador, i que s’han d’encomanar a no saben qui per tenir un plat a taula. Per molt que ho neguin, el govern és insensible. El govern català, una altra vegada, traspassa una línia vermella.

Anem a pams. El primer que heu de saber és que el 2013, el Parlament de Catalunya va acordar, per unanimitat, “Garantir que cap infant es quedi sense beca menjador per limitacions pressupostàries”. La moció, que pretenia protegir la infància de la pobresa i la precarietat en la nutrició, va representar un respir per a moltes famílies que depenien d’aquest ajut per alimentar d’una manera saludable i variada els seus fills i filles. El text i, sobretot, els vots favorables dels diputats al Govern, garantien que tot l’alumnat que tingués dificultats socials i econòmiques podria comptar amb una beca menjador.

Ara, el Departament d’Ensenyament ens ha comunicat que la dotació econòmica per atendre les famílies que necessiten aquest ajut és 250.000 euros menor que el curs passat. Tenint en compte que aquesta partida porta 4 anys congelada, i que el nombre de famílies amb necessitats ha augmentat, els ajuntaments ens preguntem com resoldre aquesta asimetria. Què us hi jugueu a que alguns governs municipals, com ja ho fem al Prat, es faran càrrec del 100% de les beques que hagin de rebre infants en seguiment des dels serveis socials municipals? Ara bé, mentre li tapem les vergonyes, seguirem denunciant una Generalitat insensible, inútil i irresponsable. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios