www.elllobregat.com
Doble impuls de la Generalitat de Catalunya a la mobilitat elèctrica

Doble impuls de la Generalitat de Catalunya a la mobilitat elèctrica

jueves 12 de noviembre de 2015, 03:50h
Una nova línia d’ajuts de 400.000 euros fa créixer el parc de punts de recàrrega ràpida i incentiva la compra de motocicletes elèctriques

El futur de la mobilitat passa indubtablement per la substitució dels combustibles tradicionals (benzina i gasoil) per combustibles més sostenibles, i un d’ells és l’energia elèctrica. Perquè això es doni, cal que les grans ciutats, en particular, i el territori en general, estiguin equipades i preparades. Obrir camí en aquesta direcció és la finalitat de la nova ajuda de 400.000 euros (dividida en dues partides de 200.000 euros) que la Generalitat de Catalunya ha aprovat amb un doble objectiu: un, ampliar els punts de recàrrega ràpida per vehicles elèctrics i, dos, incentivar l’adquisició de motocicletes elèctriques.

Per facilitar, doncs, la circulació de vehicles elèctrics per tot el territori català, la Generalitat promou la instal·lació d’aquest tipus d’equipaments, amb ajuts que ascendiran al 85% del cost de l’estació de recàrrega (amb un màxim de 25.000 euros) o del 70% en el cas de vies de peatge. La convocatòria dóna prioritat als projectes que s’instal·lin en vies ràpides, corredors de gran mobilitat o en nuclis altament poblats; als que duguin associats instal·lacions de gas natural vehicular o gas liquat del petroli; o bé que incentivin l’activitat econòmica. L’energia en aquest punts de recàrrega serà gratuïta fins a finals de 2016. D’aquesta manera, la Generalitat vol ampliar l’actual parc d’estacions de recàrrega que ja ofereix en total fins a 1.062 endolls a tot el territori, tant pel que fa vehicles propulsatsper electricitat, els més comuns, com pels vehicles amb gas liquat de petroli o gas natural vehicular.

Fins a 1.500 € per particulars
L’altra línia d’ajuts està destinada a incentivar l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics, ja sigui per a flotes de vehicles o per a particulars, per tal d’estimular l’aposta per una mobilitat eficient. La línia està dotada amb 200.000 euros, i se’n podran beneficiar empreses, institucions i ciutadans que adquireixin motocicletes o ciclomotors amb una potència màxima de 30 kW, capacitat superior als 1,5 kWh, bateria de liti i una autonomia elèctrica superior als 30 quilòmetres. Aquesta mesura és una de les iniciatives del Programa d’impuls de les indústries de la mobilitat sostenible, que forma part de l’Estratègia Industrial de Catalunya.

Per als particulars, l’ajut serà del 20% del cost d’adquisició, amb un màxim de 1.500 euros per motocicleta i de 750 euros per ciclomotor. En el cas d’empreses i institucions, els ajuts per a flotes es limitaran a un màxim de 25 vehicles i seran del 30% del cost del vehicle, amb un màxim de 2.000 euros per motocicleta i de 1.000 euros per ciclomotor.
El període de sol·licitud d’ambdues partides ja està actiu i romandrà obert fins el 4 de desembre. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios