www.elllobregat.com
Ada Colau defensa una governança multinivell d’esperit metropolità
Ampliar

Ada Colau defensa una governança multinivell d’esperit metropolità

jueves 12 de noviembre de 2015, 18:09h
´"Barcelona no és només l’àmbit de l’1,6 milió d’habitants. Hem de tractar els diferents districtes com a municipis, per apropar realment la governança de la ciutat als veïns, i alhora que els municipis avancin cap a un Govern metropolità, un Govern democràtic, que no podrà ser ni avui ni demà, però que si no tenim aquest objectiu, no passarà mai”

Gran expectació la que s’ha donat avui al Dinars Cambra, iniciativa que promou la Cambra de Comerç de Barcelona, degut a la convidada del col·loqui empresarial que, com és habitual, s’ha celebrat a la Llotja de Mar. Ada Colau, presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, ha assistit avui la protagonista de la jornada al que ha estat la seva primera gran trobada amb el món empresarial.

Davant centenars d’empresaris, personalitats polítiques i mitjans de comunicació, Ada Colau ha traçat la seva estratègia econòmica fonamentada en cinc grans blocs: una major cooperació entre el sector públic i privat, però també amb una tercera dimensió com és la comunitària; estratègia de diversificació; innovació com a motor de desenvolupament; economia en xarxa i, cinquena, l’economia multinivell; una de les qüestions que més afecten a tot l’àmbit metropolità.

I és que l’alcaldessa de la ciutat comtal, en la seva condició de presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha defensat un nou model de governança per multinivell amb un doble horitzó: enfortir els barris i, dos, l’esperit metropolità: “Volem apostar per l’economia multinivell, que tingui en compte les diferents escales en els seus beneficis. Entenem que la ciutat real de Barcelona no és només l’àmbit de l’1,6 milió d’habitants. Hem de tractar els diferents districtes com a municipis, per apropar realment la governança de la ciutat als veïns, enfortir més els districtes i els barris com a llocs de deliberació i de decisió democràtica; i alhora que els municipis avancin cap a un Govern metropolità, un Govern democràtic, que no podrà ser ni avui ni demà, però que si no tenim aquest objectiu, no passarà mai”, deia Colau durant la seva primera intervenció.

D’aquesta manera, Colau ha volgut posar la centralitat no només a la ciutat que governa com a alcaldessa sinó a tota la regió metropolitana, principal motor econòmic, polític i social del país que engloba a més de cinc milions de persones: “La Regió Metropolitana és el nou escenari de referència i és el nou espai on treballa Barcelona”, tancava Colau destacant el valor de la governança metropolitana en àmbits com la mobilitat o la sostenibilitat mediambiental. De fet, ha demanat descentralitzar la gestió de grans infraestructures com l’Aeroport de Barcelona-El Prat, així com apostar per Rodalies com a xarxa de cohesió social de tot el territori. D’altra banda, Colau ha mencionat novament la possibilitat de tirar endavant un Salari Mínim Metropolità, una idea encara embrionària, però que està per abordar al llarg de la legislatura.

L’alcaldessa, que ha definit el moment com a transició per canviar el model econòmic que fins ara s’ha aplicat i que –ha dit- “ha estat un desastre”, ha deixat veure en diverses ocasions la voluntat de treballar per un lideratge públic destacat, sobretot en serveis bàsics com la salut, l’educació o l’habitatge, i no només a curt termini: “Hem de pensar si les activitats són sostenibles a llarg termini més enllà del rèdit electoral”, qüestió que té a veure directament amb la revisió del sector turístic.

Precisament en aquests Dinars Cambra, fa només un mes, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, feia referència a Colau demanant precaució amb els missatges que es donaven a nivell internacional, mentre aprofitava per oferir tres solars que ja estarien a la disposició de nous inversors turístics. En aquest sentit, Colau no s’ha referit en cap moment a la seva homòloga, però sí ha volgut destacar el paper del Mobile World Congress, un esdeveniment a cavall entre la marca Barcelona i l’auge de la Plaça Europa de L’Hospitalet i que Colau ha posat en valor com a element d’impuls real i de capital real per a les petites i mitjanes empreses, qüestions que es volen incentivar més enllà del profit que s’extreu durant els dies de Fira.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios