www.elllobregat.com
Volem realitats; fets

Volem realitats; fets

Carta del lector -AMPA Escola Ernest Lluch de L'Hospitalet

lunes 23 de noviembre de 2015, 18:41h
En resposta al Sr. Antoni Llobet, Director General Centres Públics Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Noticia apareguda a TV3 Telenotícies el dia 09/11/2015 respecte la situació/construcció de l’Escola Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, donada l’acció reivindicativa en que els nens i nenes van pintar “Obrim l’Escola Ernest Lluch” a les parets del pàrking situat en el solar on s’hauria de construir el centre educatiu.

En aquesta noticia, el Director General Centres Públics Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, respecte de la construcció de l’escola, ens informava que és un projecte prioritari per al seu departament, però que aquesta no podria estar construïda abans de 2 anys; el contrari, deia, seria mentir els pares i mares d’aquest centre.

Aquesta noticia, així escoltada, és positiva ja que, de forma indirecta, el Departament ens dona un termini; però a efectes pràctics està esbiaixada, ja que sembla que el projecte està molt avançat i en realitat el Sr. Antoni Llobet està parlant només de la construcció física de l´edifici.

La realitat pensem que és ben diferent. El Sr. Antoni Llobet va ometre, en primer lloc, que el solar on ara provisionalment hi ha un pàrking, el va cedir l’Ajuntament de L’Hospitalet després de valorar altres possibilitats (carrer Torns amb Vallparda) l’any 2010. De fet, donades les grans mancances d’espai a la zona, era gairebé la única possibilitat. Va ometre també que L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat es va oferir a fer-se càrrec del cost de la redacció del projecte del centre, cosa que la Generalitat va desestimar.

La realitat és que, a dia d’avui, cap tècnic de la Generalitat ha fet un informe on quedi clar que el solar és vàlid per a la construcció d’un centre educatiu; tampoc hi ha un projecte, ni un plànol i per tant no hi ha cap període previst per a la construcció de l’escola. Només hi ha fum, una fumera a la que, malauradament, la classe política sap donar forma per a no dir res. Nosaltres com a pares i mares volem solucions, no promeses.

Volem realitats, fets. No volem paraules buides, ni tuïts confosos enviats des del desconeixement, ni respostes políticament correctes als mitjans de comunicació que no aporten res. Volem informe viabilitat, projecte, plànols i dades d’execució.

Volem respostes quan a la construcció i volem saber què farem el curs vinent, ja que no hi ha espai físic en els barracots i en els espais annexes per encabir un altre grup d´alumnes. Si us plau, parleu clar i català.

Senyors/es de la Generalitat, els fem una pregunta oberta: si tots tenim clar que l’educació és un pilar fonamental per a un país i en aquest moment políticament tant especial, tothom parla de sumar i arribar a acords per tal d´assolir un futur millor, com es que no es poden posar d’acord entre administracions i posar fil a l’agulla per tirar endavant un equipament tant necessari. Expliquin vostès com és que porten tants anys ( 5 fins ara) sense respostes clares. I com és que, en una ciutat de les més importants de Catalunya no s’han aconseguit els recursos per a la construcció d’una cosa tant senzilla i prioritària per a un país com és una ESCOLA.

Els recordo que un país el fa la seva gent i que els infants d’avui són el futur de Catalunya.

Cal d’afegir que aquest problema no és, malauradament, un cas únic a la nostra ciutat, on diferents centres i moviments associatius reclamem solucions, no paraules.

Fem país, fem Escola, fem la Catalunya del futur amb i per a la seva gent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios