www.elllobregat.com
Núria Marín: “Si el públic ve i s’ho passa bé, estarem encantats que la pista de gel tingui un llarg recorregut a L’Hospitalet”
Ampliar

Núria Marín: “Si el públic ve i s’ho passa bé, estarem encantats que la pista de gel tingui un llarg recorregut a L’Hospitalet”

viernes 27 de noviembre de 2015, 11:06h

La pista de gel BarGELona, que avui entra en funcionament al recinte firal de La Farga, representarà 200 nous llocs de treball, el 30% dels quals ciutadans de L’Hospitalet

Cap ciutadà de la zona metropolitana sud haurà de plantar-se, des d’aquesta tarda, al intransitable centre de Barcelona per gaudir de la coneguda pista de gel BarGELona, que ja està a punt tal i com va poder comprovar El Llobregat ahir a la tarda durant els darrers preparatius de la infraestructura. La famosa centralitat de la ciutat comtal perd una mica més de sentit en favor de l’esperit metropolità amb L’Hospitalet com a principal protagonista després de tancar fa un mes l’acord per acollir la pista de gel urbana més gran d’Europa.

Per aquest motiu, avui la segona ciutat més important de Catalunya enceta la seva campanya nadalenca més comercial amb l’encesa dels llums dels carrers, però, sobretot, amb la inauguració definitiva de la pista de gel que, tot i coincidir amb el ‘Black Friday’, serà el gran atractiu de la ciutat fins el 10 de gener: “Estem molt contents que per fi aquest projecte, que fa un mes que es va anunciar que vindria a L’Hospitalet, ja sigui una realitat”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, a la darrera visita a la instal·lació abans de la seva posada en servei. “És una pista que ofereix un plus en aquest període de Nadal als més petits, als joves, a les famílies; i que també dinamitza l’entorn, el comerç, que en aquests moments de crisis econòmica ho estan passant molt malament”.

Precisament, dinamitzar l’economia local ha estat un dels motius principals d’aquesta aposta decidida de L’Hospitalet per acollir la tradicional pista que fins ara s’instal·lava a la plaça Catalunya de Barcelona. Fins a 200 nous llocs de treball, entre instal·ladors, monitors i altres serveis, es generaran en aquest període nadalenc, simplement, per habilitar aquesta nova zona de lleure al recinte firal de La Farga. D’aquests, el 30% són ciutadans de L’Hospitalet: “Hem arribat a mig camí. Com alcaldessa sempre intento que els primers beneficiats siguin de L’Hospitalet”, deia Marín. Sigui com sigui, el govern local i l’organització confia en que la pista de gel sigui un èxit degut a les seves novetats. I és que la nova pista de gel amplia la seva superfície fins arribar als 1.600 metres quadrats (250 metres de pista infantil separada de la zona general per la comoditat i seguretat dels més joves), sent així la pista de gel urbana més gran d’Europa. Gràcies a la capacitat del gran recinte firal de La Farga, a més, l’oferta s’ha pogut complementar amb un gran tobogan de gel per llençar-se amb uns ‘donuts’ gegants, així com un espai d’street curling’ i altre d’hoquei pista. En total, 4.000 metres quadrats habilitats pel goig familiar.

Ara caldrà veure la resposta de la ciutadania i quin impacte té sobre la ciutat aquesta pista de gel que, a Barcelona, va arribar a tenir més de 90.000 visitants. Dependrà d’això el futur d’aquesta infraestructura, tot i que, segons l’alcaldessa de L’Hospitalet, la voluntat és que sigui un projecte a llarg termini i que, per tant, tingui continuïtat: “No hem vist cap tema negatiu en la incorporació d’aquesta activitat a L’Hospitalet. És un espai adequat, una activitat lúdica i festiva. Ara qui ha de jutjar és el públic. Si el públic ve i s’ho passa bé, nosaltres com a ciutat estarem encantats que la pista tingui un llarg recorregut a L’Hospitalet i pugui consolidar-se i créixer”, ha avançat Núria Marín.

Per a que, efectivament, BarGELona sigui un èxit i un atractiu, la instal·lació ha mantinguts els preus de Barcelona tot i oferir més serveis que no pas a la plaça Catalunya. Així, cada persona que vulgui patinar sobre gel ho podrà fer a deu euros per hora o set per mitja. En tot cas, tota la resta d’activitats seran gratuïtes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios