www.elllobregat.com

El pati del darrere

Por Josep Ramon Mut
jueves 10 de diciembre de 2015, 07:20h
Ara farà uns dies vaig veure un reportatge al “Sense ficció” de TV3, que es deia “El pati del darrere”, que posava en valor el potencial de la nostra comarca, i sobretot explicava la importància del nostre parc agrari.

En aquest documental, que malauradament no va ser líder d’audiència ni a Catalunya, ni tan sols al propi Baix Llobregat, enllaçava molt bé amb l’escrit que vaig fer fa un mes aquí a “El Llobregat”, perquè el mateix reportatge explicava la importància d’haver mantingut, malgrat les pressions urbanístiques, un parc agrari en una zona tan fèrtil com és la zona deltaica de la desembocadura del riu Llobregat.

Hi va haver un moment del documental que em va fer pensar molt, aquest moment va ser quan van recordar que no fa gaire vam estar a punt d’engegar-ho tot en orris, quan van intentar construir el macrocomplex de casinos anomenat popularment “Eurovegas” que destruïa el parc agrari.

La reflexió va venir suscitada pel fet que si al final es va salvar el parc agrari, i per tant es va salvar un dels nostres pulmons mediambientals, no va ser perquè les administracions defensessin a capa i espasa la terra, sinó perquè al final els promotors van decidir no fer-ho aquí. Tant era que la gent del Baix Llobregat no volgués el macrocoplex d’oci, ja que tant el President de la Generalitat, com l’alcalde de Cornellà entre d’altres, no es van posicionar en contra del macroprojecte, a canvi d’uns ingressos indeterminats, i uns hipotètics llocs de treball. I sense ànims de criticar a ningú, doncs és aigua passada, són aquests els errors que mai més podem tornar a cometre, perquè sense parc agrari perdem la nostra identitat, fem minvar la nostra qualitat de vida, i sobretot els hi deixem als nostres fills un lloc pitjor del que nosaltres vam trobar. Com diu el vell proverbi “la terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills”, i hem d’actuar sempre mirant cap al futur. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios