www.elllobregat.com
La FiraTapa de l’AGT supera les 9.000 tapes venudes a la Fira Avícola Raça Prat
Ampliar

La FiraTapa de l’AGT supera les 9.000 tapes venudes a la Fira Avícola Raça Prat

martes 15 de diciembre de 2015, 18:17h
Unes 200 s'apleguen el migdia del dissabte per seguir el 'Shocooking Pota Blava'

Tot pratenc i pratenca recordarà l’estampa de la carpa gastronòmica que s’instal·lava a la Fira Avícola Raça Prat anys enrere. O potser no. Perquè no entrava ningú. Res a veure amb el que ha tornat a passar a la 42 edició d’aquesta festa local. L’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, nascuda a El Prat, ha venut 9.200 tapes de pollastre potablava i carxofa Prat, en poc més de dos dies de Fira al ja conegut Fira Tapa. Aquesta xifra representa un increment de 1.200 tapes respecte a l’any 2014, que va tancar amb 8.000 tapes.

Gràcies als 15 restauradors participants de El Prat i de la ciutat de L’Hospitalet -present com a convidada amb This&That i Establiments Planes-, l’AGT ha sabut, primer, consolidar aquesta iniciativa que es suma al seu programa anual ja conegut amb els ‘Quinto Tapes’ i les Jornades Gastronòmiques i, sobretot, més enllà de les xifres, revolucionar aquest espai gastronòmic tradicionalment mort durant la fira.

És la prova del major interès de la ciutadania sobre les seves joies gastronòmiques, com són el gall potablava i la carxofa Prat, i, en general, sobre el consum de productes de proximitat i de temporada. Aquest és segurament el major assoliment de l’entitat ja d’àmbit comarcal, aconseguit gràcies a fer d’aquestes iniciatives una festa local. Així va ser amb un dels grans moments del FiraTapa: el showcooking Pota Blava per recordar amb un jurat format per tres membres de la coneguda Escola d’Hostaleria Hofmann. Finalment, la proposta de carxofes farcides de Pota Blava amb bolets i salsa americana, de Virgilio Cantero, ha estat la recepta guanyadora d’un acte on unes 200 persones han comprovat la gran diversitat d’opcions que ofereixen tant la carxofa com el gall pratenc, l’únic d’Espanya amb el segell europeu de qualitat IGP.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios