www.elllobregat.com
Més d’un centenar de companyies passen en 2015 per les mans del Molí Empresa de Martorell
Ampliar

Més d’un centenar de companyies passen en 2015 per les mans del Molí Empresa de Martorell

miércoles 23 de diciembre de 2015, 13:11h

L’assessoria i ajuda del servei de Promoció Econòmica permet crear 37 empreses en només un any

Ser emprenedor i crear una empresa no és cosa fàcil, menys en aquest país ple de burocràcia i amb un esperit i connotació –a diferència, per exemple, dels Estats Units- molt negativa del fracàs. No és suficient tenir una bona idea per començar, sinó que cal desenvolupar-la de la millor manera i, per aquest motiu, és de gran ajuda l’acompanyament de serveis com el que ofereix el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell, un dels més actius del territori. Aquest servei que neix sobre els fonaments de consolidació i creació d’empreses, però també, com a suport a l’emprenedoria, tanca l’any havent assessorat a més d’un centenar de projectes, ajuda que ha permès la creació de 37 companyies de diferents sectors: restauració, comerç, agències de viatges, agrícoles i altres professionals independents són alguns dels més destacats.

En aquest sentit, Molí Empresa porta a terme accions de sensibilització, assessorament, formació i consolidació empresarial a través del programa Catalunya Emprèn i amb la gestió de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Sandra Alarcón. Amb l’ajuda personal de la tècnica Alarcón, els emprenedors reben suport a nivell jurídic, comercial, financer i organitzatiu; a més de facilitar els tràmits d’ajuts i capitalització de l’atur facilitant un certificat de viabilitat del projecte per accedir en millors condicions al finançament del projecte.

L’itinerari acostuma a ser l’habitual amb una sèrie de sessions d’acollida –s’han organitzat fins a una vintena- primer, per després passar a fer entrevistes personals per analitzar cada projecte i que permetrà a l’emprenedor realitzar el pla d’empresa amb el qual es comprova la viabilitat del negoci. Pel que fa les dades, el Molí Empresa ha realitzat, com dèiem, un centenar d’assessoraments de projectes i 141 seguiments tècnics individuals de consolidació a 44 empreses ja constituïdes. Per franges d’edat, l’emprenedor més habitual té entre 33 i 45 anys, amb un perfil de formació universitària en un 20%, d’estudis secundaris en un 52% i primaris en un 28%.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios