www.elllobregat.com
Imatge d'arxiu de la via ferrata de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols
Ampliar
Imatge d'arxiu de la via ferrata de la Cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols

Una dona veïna d’Esplugues mor a la Via Ferrada Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols

martes 29 de diciembre de 2015, 18:09h

La víctima, de 47 anys, va caure d’una alçada d’uns 30 metres

Una dona resident de la ciutat baixllobregatina d’Esplugues de Llobregat ha mort després de precipitar-se, segons fonts oficials de Bombers de la Generalitat, accidentalment a la Via Ferrada Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols.

L’avís d’alerta es va rebre a les 20:22 hores del vespre, moment en que es va activar el protocol de rescat. Pocs minuts després de les 21 hores els efectius dels Bombers confirmaven la localització sense vida de la dona, de 47 anys, en una zona rocosa de difícil accés. Segons fonts oficials, la dona va caure des d’una alçada d’uns 30 metres.

La Via Ferrada Cala del Molí, situada a la Costa Brava, és la única de tot Europa que dóna directament al mar, el que la converteix en un bon atractiu pels aficionats al senderisme o a l’escalada. I és que una ‘via ferrada’ consisteix en un itinerari tan vertical com horitzontal que ja disposa del material necessari per que les persones que la creuin arribin amb seguretat a les zones de difícil accés. En aquest cas, el grup d’espluguencs –tots amb experiència en realitzar aquestes rutes- havien anat a passar a Palafrugell la nit de Cap d’Any i van aprofitar per fer aquesta coneguda Via Ferrada baixempordanesa a la llum de la lluna.

Cal destacar que no és el primer accident mortal en aquesta zona. Sinó que ja a l’any 2004 un home va caure i va morir el que va derivar en el tancament, al gener de 2005, d’aquesta ruta, aleshores competència de Costes de l’Estat. Anys després, però, a l’anterior mandat, el govern municipal de Sant Feliu de Guíxols va recuperar el projecte de reobrir aquesta via ferrada, d’accés lliure i gratuït i amb la responsabilitat de l’usuari. Pel que fa el tram concret del municipi gironí, es tracta de 480 metres amb dos trams diferents, un de nivell fàcil i altre mitjà. En aquest mig quilòmetre es troben els penya-segats de la Cala del Molí, com dèiem de molt atractiu, i que té desnivells de 5 a vint metres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios