www.elllobregat.com
El jutjat penal número 27 de Barcelona va absoldre el passat novembre de 2014 a tots els encausats per l'oposició al Pla Caufec
Ampliar
El jutjat penal número 27 de Barcelona va absoldre el passat novembre de 2014 a tots els encausats per l'oposició al Pla Caufec

Vuit espluguencs opositors del Pla Caufec s’enfronten a un total de 15 anys de presó

lunes 11 de enero de 2016, 12:15h

El jutjat penal número 11 de Barcelona ha citat a declarar aquest 18 i 19 de gener a vuit persones per 9 suposats delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics, així com 8 faltes de lesions i contra l’ordre públic

A punt de fer 25 anys des de les primeres protestes en contra del Pla Caufec -que a l’any 1991 volia urbanitzar unes quaranta hectàrees dels barris de Finestrelles i Can Vidalet per convertir Esplugues en una nova macro porta d’accés a Barcelona-, vuit veïns de la ciutat baixllobregatina hauran de tornar a passar pels jutjats a declarar. El jutjat penal número 11 de Barcelona ha citat a vuit opositors del Pla Caufec per aquest 18 i 19 de gener de 2016 acusats per la Fiscalia de nou presumptes delictes d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics, a més de vuit faltes de lesions i contra l’ordre públic. En total, els vuit veïns d’Esplugues s’enfronten a 15 anys de presó, 6.300 euros en penes-multa i 5.050 euros d’indemnitzacions a cinc policies locals. S’engreixa així el grup de citats a judici per aquest pla urbanístic que ja comptava amb unes 70 persones que sumaven unes 200 causes entre les protestes del 2004 al 2009.

Els fets pels quals aquestes vuit persones hauran de tornar al jutjat van ocórrer el 18 de març de 2009 durant la protesta veïnal en contra de l’empresonament d’un opositor al Pla Caufec. Aleshores, unes 300 persones van entrar a l’Ajuntament d’Esplugues durant el Ple municipal per reivindicar novament la seva negativa al pla urbanístic i la pena de presó d’un ciutadà opositor. La jornada va acabar sense detencions ni identificacions. En canvi, mesos després diverses persones van ser notificades en un procediment judicial en contra.

El judici arriba, sorprenentment, després que el jutjat penal número 27 de Barcelona absolgués el mes de novembre de 2014 a tots els imputats per causes semblants en manifestacions semblants i per les mateixes causes: aturar el Pla Caufec i aturar qualsevol sanció penal de cap manifestant: “Fixeu-vos si la cosa se surt de mare que malgrat el govern local estigui darrere les acusacions el Ple Municipal d’Esplugues va aprovar per unanimitat el juny de 2012 una declaració institucional de suport als encausats que qualifica de ‘desproporcionades les condemnes que potencialment poden ser imposades’”, recull en un comunicat la plataforma opositora al Pla Caufec, ‘Ni Muts ni a la Gàbia’.

En aquest sentit, segons explica la Plataforma, hi ha hagut converses des del febrer de 2013 per tal de tancar un acord de mediació, figura legal del Departament de Justícia que té com objectiu resoldre conflictes sense la necessitat d’anar a judici. De moment, sembla ser que “no hi ha cap avenç malgrat que PSC, ERC, ICV i CiU van ratificar al ple del 18 de juny de 2014 que aniran a Fiscalia amb un escrit que consensuaran”. “Seguirem insistint fins al mateix dia del judici”, avança ‘Ni Muts ni a la Gàbia’.

En paral·lel, la plataforma demana una retirada de càrrecs, una disculpa pública de tot “l’entramat públic-privat que impulsa el Pla Caufec” i la derogació de tot el projecte “que pretengui cimentar Collserola”. De no ser així, ‘Ni Muts ni a la Gàbia’ tornaran a iniciar una campanya de protesta que tindria punt i final amb la mencionada retirada de càrrecs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios