www.elllobregat.com

20-D: Els nostres diputats i senadors

El PSC i ERC són les úniques candidatures que aportaran representació territorial al Congrés dels Diputats. L’hospitalenc Oscar Guardingo (En Comú) és el candidat més votat a Barcelona i, per tant, un dels quatre senadors electes.

Congrés dels Diputats

Partit Socialista de Catalunya

Esplugues de Llobregat, 1971. Escollida regidora a la seva ciutat l’any 1999, Chacón ha estat vicepresidenta del Congrés dels Diputats (2004-2007); Ministra d’Habitatge (2007-2008) i Ministra de Defensa (2008-2011). Actualment és secretària de Relacions Institucionals del PSOE.
Carme Chacón
L’Hospitalet, 1966. Llicenciada en dret per la UAB, Perea és una de les figures destacades del PSC de LH i del govern local. Perea és actualment la segona Tinenta d’Alcaldia, regidora de l’Àrea de Seguretat, Convivència i Civisme i regidora del Districte I. També ha estat Tinenta d’Alcaldia d’Hisenda i Recursos Humans.
Mercè Perea
Molins de Rei, 1961. Un dels capitans socialistes del PSC al Baix Llobregat, Catalunya i Espanya. Fundador de l’agrupació local del PSC, amb la que va ser regidor molinenc de l’any 1983 fins 1991, Zaragoza ha estat primer secretari de la Federació comarcal de 1988 a 2004. La seva trajectòria política, però, destaca per ser el director de campanya a diferents convocatòries electorals durant els millors anys dels socialistes.
José Zaragoza

Esquerra Republicana de Catalunya

Cornellà, 1953. Figura indiscutible del republicanisme català a Madrid, Tardà s’ha convertit en el pal de paller d’ERC al Congrés dels Diputats. Llicenciat en Filosofia i Lletres, catedràtic de Llengua i Literatura Catalana, Tarda era abans de ser diputat (des de 2004), regidor d’ERC a l’Ajuntament de Cornellà i professor de secundària a l’IES Esteve Terradas i Illa.
Joan Tardà
Martorell, 1965. L’ex militant d’UDC i director del diari digital El Matí tanca la llista de diputats republicans per Barcelona com a independent. Amb un perfil de tendència més catòlica i conservadora, proper, però, a l’ex alcalde de Vic i ex president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, l’elecció de Capdevila complementa i enforteix el vot metropolità.
Joan Capdevila
El Senat

Senadors Electes

L’Hospitalet, 1976. El cap de llista al Senat per En Comú Podem ha estat el senador més votat a les darreres Eleccions Generals (recordem que són llistes obertes) amb 610.126 vots (8,23%) i, per tant, serà un dels tres senadors de la candidatura morada. Guardingo, de 39 anys i treballador de Seat des de fa 12 anys, és veí de L’Hospitalet, on ha estat tradicionalment vinculat a Esquerra Unida i Alternativa. Darrerament ha estat secretari de relacions amb la societat civil i de participació de Podem.
Oscar Guardingo

Senadors Designats

Esplugues, 1962. L’advocada i política catalana és una de les quatre figures proposades per Junts pel Sí per representar, en aquest cas, a Democràcia i Llibertat. Especialitzada en Dret Administratiu i Processal, Abad ha estat diputada en el Parlament de Catalunya durant la IX Legistatura en substitució de l’escó que deixà Irene Rigau i Oliver (2011-2012). Ha estat portaveu del grup parlamentari de CiU a la Comissió de Cooperació i Solidaritat.
Elisabeth Abad
Sant Feliu de Llobregat, 1958. El portaveu de Ciutadans a Sant Feliu de Llobregat i Delegat Territorial en el Baix Llobregat i Garraf va ser l’escollit per encapçalar la llista per Barcelona de Ciutadans al Senat. Després de no ser escollit de manera directa als comicis, Ciutadans ha tornat a confiar en el santfeliuenc per presentar la seva candidatura com a senador designat del Parlament de Catalunya. En aquest cas, té molt números de ser un dels escollits ja que Ciutadans és el principal partit de l’oposició al Parlament.
Francesc X. Alegre
Cornellà, 1955. L’ex president de la Generalitat de Catalunya, a la segona etapa del tripartit, serà novament el candidat socialista al Senat, càrrec que ocupa des de 2011. Montilla ha estat vinculat a tots els nivells institucionals des de alcalde de Cornellà (1985-2004) o president de la Diputació de Barcelona (2003-2004) a Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç (2004-2006), president de la Generalitat (2006-2010) i ara senador.
José Montilla


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios