www.elllobregat.com

FGC organitza tallers per perdre la por a viatjar en tren

martes 26 de enero de 2016, 06:15h
Unes 80.000 persones del territori, segons la mitjana mundial, tenen algun tipus de fòbia; el 80% del total, dones. El següent taller, a càrrec d’un tècnic d’FGC i d’una psicòloga, se celebrarà el dissabte 27 de febrer.

“Jo patia aquesta fòbia a l’avió i tampoc viatjava en tren. Fa un any vaig fer un curs per perdre la por no tant a que caigués l’avió, sinó a quedar-me tancada. De fet, vaig haver de baixar d’un avió fa anys. He volat, però dopada, molt angoixada fins que vaig dir: s’ha acabat”. D’aquesta experiència personal de l’economista i publicista, Marta Royo Espinet, creadora de Mosaiking Comunicació (www.mosaiking.com), parteix la nova iniciativa que ha encetat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb la seva col·laboració i amb el suport del Departament de Salut. Sota la premissa que, per superar una fòbia, la millor manera és afrontar-la, FGC ha organitzat aquest mes el primer taller teoricopràctic sota el títol ‘Sota Terra’ amb el qual una quinzena d’usuaris han descobert els avantatges de viatjar en tren i superar, així, els temors als espais tancats. L’èxit de la iniciativa ha permès confirmar un segon taller per al dia 27 de febrer.

La jornada, que dura quatre hores, es divideix en dues parts: una vessant teòrica, liderada per un tècnic d’FGC, on s’explica la part més descriptiva del món ferroviari amb una especial menció a la part de seguretat: “Quan coneixes el tren i saps que és segur –explica Marta- pots controlar millor aquesta por”; i, en segon lloc, una part pràctica que està impartida per una psicòloga i que ofereix les pautes perquè no s’arribi a tenir un atac. Les claus són, fonamentalment, tres: respirar, relaxar-te i canviar el pensament: “La millor manera de vèncer una fòbia és afrontar-la, efectivament, però afrontar-la amb unes eines i amb unes tècniques, sinó la fòbia es pot fer més grossa. No serà qüestió d’un dia perdre la por a viatjar en tren. S’ha de treballar i posar en pràctica aquestes eines fins que s’arriba a conviure amb la fòbia, que mai serà de zero”. Així, el més interessant del projecte serà -precisament per posar en pràctica aquestes tècniques adquirides- una part experimental on els usuaris podran tenir una aproximació a la sensació de viatjar en ferrocarril, utilitzant una reproducció d’un interior d’un tren d’FGC que hi ha al Centre de documentació i exposició Albert Vilalta; i després, el taller finalitzarà amb un trajecte d’anada i tornada entre les estacions de Sarrià i Pl. Catalunya.

Segons la mitjana mundial, s’estima que entre un 5 i un 10% de la població té algun tipus de fòbia, el que aplicat al nostre territori afectaria a unes 80.000 persones; el 80% del total, dones. Fòbies que deriven en atacs d’ansietat o de pànic incontrolables: “Comences a tenir sudoracions, taquicàrdies, formigueig, et comences a posar blanc, perds el món de vista i no ho pots controlar”, ens diu la creadora de la iniciativa que, reconeix, que encara és un tema tabú per la societat: “S’ha de trencar amb aquest mur, sense vergonya, i considerar una fòbia com tenir colesterol, hipertensió o sucre”.

FGC, innovació constant
Després del Tren de l’Anglès o després de portar una platja a La Molina, el taller teoricopràctic Sota Terra és una mostra més del caràcter innovador de l’estratègia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la gestió i dinamització dels seus serveis i atenció als clients. FGC treballa de manera contínua per oferir als seus usuaris valor afegit i innovació constant en els seus serveis, apostant per tecnologies i solucions que permetin una gestió ferroviària intel·ligent que respongui al concepte “Smart train”.Entre d’altres accions, FGC ha estat pionera en la implantació d’un model de gestió d’estacions automatitzat i intel·ligent; en la implantació d’un sistema de control automàtic del frau a través de la intel·ligència artificial; en la instal·lació de màquines de lliurament automàtic de paqueteria a les estacions així com d’endolls als trens per carregar els dispositius electrònics, entre d’altres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios