www.elllobregat.com
Vaga parcial al Metro de Barcelona entre les 10 i les 15 hores
Ampliar

Vaga parcial al Metro de Barcelona entre les 10 i les 15 hores

martes 02 de febrero de 2016, 09:49h

TMB només podrà garantir un 20% del servei mínim pel que es recomana no agafar aquest transport, per evitar possibles aglomeracions

Si és possible, avui, cal evitar agafar el Metro. El Comitè d’Empresa dels treballadors del Metro de Barcelona mantenen la pugna amb la direcció de l’empresa i avui porten al subsòl la primera de les seves convocatòries de vaga amb l’objectiu de “forçar el desbloqueig de les negociacions i pressionar a favor d’un acord que respongui a les reivindicacions plantejades” i que, fonamentalment, reclama la descongelació salarial o el que és el mateix, un augment de sou.

Sense acord entre les parts, els treballadors del Metro de Barcelona faran avui una vaga parcial entre les 10 i les 15 hores del matí, on TMB oferirà com a servei mínim un 20% del total. L’empresa, per tant, només podrà garantir una cinquena part del servei total pel que es recomana evitar aquest transport en una franja horària que mou al voltant d’unes 340.000 persones. I és que, més enllà dels retards que podrien arribar a ser de més de vint minuts, hi ha perill d’aglomeracions a les parades més freqüentades.

La vaga parcial del personal del Metro anirà reforçada amb una manifestació que recorrerà, a partir de les 11:30 h., els carrers de la ciutat comtal entre la Plaça Urquinaona i Sant Jaume. Amb aquest envit, el Comitè d’Empresa fa realitat el que ja va anunciar a meitat del mes de gener, com ja vam explicar a El Llobregat, tot i la resposta contundent de l’empresa, que considerava que era “una estratègia oportunista dissenyat pels sindicats, aprofitant dos grans esdeveniments”. Aquests són la inauguració de la línia L9 del metro a la seva zona sud, fixada pel 12 de febrer definitivament, i la celebració del Mobile World Congress. I és que, de mantenir-se el calendari d’aturades, el Comitè d’Empresa té previst fer vaga els dies 22 i 24 de febrer, just els dies del MWC (22-25 febrer).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios