www.elllobregat.com
Aquest dijous es repetirà una imatge semblant al davant de Serveis Territorials per denunciar, aquesta vegada, el tancament d'una vintena de línies de P3
Ampliar
Aquest dijous es repetirà una imatge semblant al davant de Serveis Territorials per denunciar, aquesta vegada, el tancament d'una vintena de línies de P3

El Baix Llobregat s’aixeca contra el tancament de línies P3

martes 02 de febrero de 2016, 17:56h

Les entitats representants de la comunitat educativa convoquen una aturada aquest dijous a les 16:30 hores a Sant Feliu per denunciar el possible tancament d’una vintena de línies de P3

La cantonada del carrer Laurea Mirò, 328, de Sant Feliu de Llobregat tornarà a ser escenari del desacord del Baix Llobregat en relació a les polítiques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Si fa mesos, l’edifici de Serveis Territorials veia com gran part del teixit polític i associatiu del Baix es manifestava contra la retallada de partides en beques menjadors, aquest dijous, les entitats representants de la comunitat educativa del Baix Llobregat ha convocat una trobada per denunciar el possible tancament de 21 línies P3 a la comarca.

Sindicats, ampes, Fapac i diverses plataformes en defensa de l’escola pública ja han rebut el suport de nombrosos ajuntaments del territori i, per tant, el dijous a les 17:30 h., reflectiran aquesta força opositora al Govern català per evitar nous greuges a l’educació pública, tot i tenir com a argument el descens poblacional.

Les entitats consideren que hi ha vies alternatives i, de fet, exposen tres punts fonamentals: disminuir la ràtio alumnes/docent que evitaria els tancaments dels grups, a més de millorar la qualitat educativa de les línies de P3; que Ensenyament esperi a finalització del procés de preinscripció per decidir, enlloc d’anunciar prèviament els tancaments –fet que repercuteix negativament als centres “amenaçats”; i, per últim, aturar qualsevol tancament de línies públiques mentre hi hagi centres concertats a la mateixa zona. En aquest sentit, les entitats consideren que hi ha un greuge comparatiu afegit tenint en compte que es restringeix l’oferta pública amb el padró del mes de febrer, a part que l’escola concertada tanca la inscripció al mes de setembre i rep diners públics a partir de 19 alumnes.

D’aquesta manera, el Baix Llobregat es suma amb força a l’oposició que altres comarques del voltant metropolità han fet en contra d’aquest possible tancament de línies. Una oposició i una defensa de l’escola pública que ha estat constant al nostre territori al llarg dels anys de crisis. I és que, segons denuncien, “l’escola pública està sent menystinguda per part de l’administració pública tan mitjançant continues retallades com a través del desplegament de la llei d’educació a Catalunya (LEC). En aquest sentit, xifren en un 17% la reducció del pressupost destinat a l’escola pública -mentre que es manté el suport a la concertada-, el que deriva en una rebaixa de la qualitat de l’ensenyament i de les condicions laborals dels professionals de l’educació.

Ara, s’obre una nova etapa de lluita per mantenir aquesta vintena de línies de P3 i que es podrien sumar a les 20 que ja han estat tancades en els darrers dos anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios