www.elllobregat.com
El PSC i Catalunya Sí que es Pot porten al Parlament el tancament de les línies P3 del Baix
Ampliar

El PSC i Catalunya Sí que es Pot porten al Parlament el tancament de les línies P3 del Baix

miércoles 03 de febrero de 2016, 13:16h

Els dos grups parlamentaris presenten una resolució conjunta al Parlament per evitar el tancament de 21 línies de P3 a tota la comarca

A la vigília d’una convocatòria d’entitats i sindicats representants de la comunitat educativa del Baix Llobregat, els grups parlamentaris del Partit Socialista de Catalunya i de Catalunya Sí que es Pot han presentat una resolució conjunta al Parlament per evitar el possible tancament de línies de P3 en el nou curs escolar i que, al Baix Llobregat, afectaria a un total de 21 línies.

D’aquesta manera, la reivindicació social arriba al Parlament de Catalunya després que el Departament d’Ensenyament donés a conèixer als ajuntaments la seva intenció de reduir les línies pels nens de tres anys, argumentant la disminució de la natalitat que va haver al 2013.

En aquesta sentit, com explicava ahir aquesta capçalera, sindicats, ampes i entitats veuen aquesta situació com una oportunitat per reduir les ràtios entre alumnes i professors i, per tant, millorar la qualitat de l’educació, enlloc de emportar-se pel davant a noves línies. En aquesta mateixa direcció s’han posicionat avui els dos grups parlamentaris: “nosaltres veiem l’oportunitat de millorar la qualitat adoptant mesures com la baixada de ràtios”, recull la resolució.

I és que, amb l’hipotètic tancament d’aquestes línies, es suprimiran 42 llocs de treball que, segons exposen PSC i CSQEP, es podrien destinar a “atendre l’atenció a la diversitat i garantir l’èxit escolar”, això sí, mantenint el pressupost assignat.

D’altra banda, segons el document, la resolució és una defensa generalitzada de l’Escola pública com a instrument fonamental de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios