www.elllobregat.com
El Govern activarà novament les obres del ramal de la L9 a la Zona Franca el 15 de febrer
Ampliar

El Govern activarà novament les obres del ramal de la L9 a la Zona Franca el 15 de febrer

miércoles 03 de febrero de 2016, 17:38h

Tot i que el calendari s’haurà de consensuar amb l’Ajuntament de Barcelona, el compromís de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és de posar en servei el “màxim nombre d’estacions” l’any 2017

La inauguració del tram sud de la L9 del Metro de Barcelona, que serà el 12 de febrer i que permetrà connectar Zona Universitària de Barcelona amb l’Aeroport de El Prat, no serà el punt i final d’aquesta faraònica obra ferroviària que té encara dues grans assignatures pendents: acabar el tram central que connecti Zona Universitària amb La Sagrera (molt complicat a curt i mig termini) i, d’altra banda, enllestir el ramal a la Zona Franca que connecti la zona econòmica i el barri de la Marina de Barcelona, projecte molt més assequible tenint en compte que tota l’obra civil ja estaria feta i només quedaria equipar íntegrament les estacions.

Doncs bé, segons ha dit avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el Govern de la Generalitat recuperarà les obres d’aquest ramal de la Zona Franca el 15 de febrer, justament tres dies després de la inauguració del tram sud de la L9 i, de fet, el mateix dia que es posarà en servei de manera ordinària (el 12,13 i 14 hi haurà portes obertes per viatjar en aquesta línia de franc).

La notícia ha sobtat, fins i tot, a l’Ajuntament de Barcelona que, fins ara, havia rebut llargues en aquest sentit. De fet, només fa uns dies –durant les darreres proves tècniques sense persones que es van fer a la línia-, Rull ja va prioritzar aquesta infraestructura tot i que, aleshores, va deixar clar que calia parlar amb l’Ajuntament de Barcelona i l’àmbit metropolità per trobar noves vies de finançament. Per tant, l’obra quedava encara en l’aire. Avui, però, el Govern donarà el que sembla que serà l’impuls definitiu perquè sigui realitat.

D’aconseguir-ho, efectivament, la infraestructura serà una nova bona notícia pel territori i pel Govern el que ha permès al conseller posar en valor l’esforç econòmic de la Generalitat, a la vegada que criticava la falta d’inversió de l’Estat: “En els últims 13 anys la Generalitat ha invertit cada any a l’entorn de 300 milions per poder eixamplar aquesta xarxa ferroviària mentre que l’Estat només ha invertit 400 milions, que vol dir 50 milions l’any a Rodalies. Per tant hi ha una diferència substancial en l’esforç que fa una i altra administració”, deia Josep Rull. I afegia: “Ha sigut la Generalitat qui ha hagut d’aconseguir aquesta connexió ferroviària amb l’aeroport”.

Dit això, s’apropa encara més la connexió amb la Zona Franca i el barri de la Marina de Barcelona. Tot i que el conseller no ha posat un calendari sobre la taula si que ha volgut avançar que el compromís del Govern es què per 2017 es posi en servei el “màxim nombre d’estacions” del ramal de la Zona Franca.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios