www.elllobregat.com
El nou projecte ‘Educa’t saludablement’ aprofita el lleure per oferir el servei de menjador a joves de Cornellà

El nou projecte ‘Educa’t saludablement’ aprofita el lleure per oferir el servei de menjador a joves de Cornellà

jueves 18 de febrero de 2016, 19:00h

L’Ajuntament de Cornellà i la Fundació La Caixa, en col·laboració amb altres entitats de la ciutat, com la nominada als Premis El Llobregat, la Fundació El Llindar, tiren endavant aquest projecte per donar suport a joves d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat

L’objectiu fonamental és exclusivament un: garantir un àpat equilibrat al dia. D’aquesta greu situació que pateixen molts joves de Cornellà d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat parteix aquesta nova iniciativa denominada ‘Educat saludablement’. L’Ajuntament de Cornellà, amb el suport econòmic de la Fundació La Caixa, que aportarà 40.000 euros, i altres entitats de la ciutat (Fundació El Llindar, el Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons i el Bàsquet Femení), ha presentat aquest programa que aprofita el lleure i el suport acadèmic per oferir el servei de menjador, com dèiem, a joves de secundària immersos en dificultats.

D’aquesta manera, el programa vol donar resposta a les dificultats que genera l’aplicació de la jornada escolar continuada als instituts, sobretot, davant la manca d’ajuts de menjador en aquesta etapa educativa. Detectada als centres educatius les deficiències alimentàries, segons fonts oficials de l’Ajuntament, per la crisi i “davant la falta de mesures per fer front a la situació per part de la Generalitat de Catalunya”, el programa es fonamenta sobre tres pilars bàsics: recolzament acadèmic, millora de competències i promoció d’hàbits alimentaris saludables.

Així, doncs, una trenta de joves, en aquest cas de l’Institut Mª Aurèlia Capmany, que han estat seleccionats pels serveis socials del municipi i una comissió específica, podran perllongar la jornada a l’institut amb l’oferiment d’un àpat diari, a més de realitzar activitats educatives i de lleure. Activitats relacionades amb el suport personal i acadèmic; adquisicions de competències en informàtica, estudi assistit, pràctica esportiva o sortides culturals que pretenen afavorir el desenvolupament dels joves, evitant en tot cas l’estigmatització d’aquests adolescents.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios