www.elllobregat.com
Més a prop l’ampliació de l’Institut de Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires

Més a prop l’ampliació de l’Institut de Montserrat Colomer de Sant Esteve Sesrovires

martes 01 de marzo de 2016, 20:04h

El Parlament ha aprovat avui una resolució presentada pel grup socialista i, per tant, apropa aquesta reivindicació històrica

Pendent des de l’any 2008 quan l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va transmetre a Serveis Territorials la necessitat d’ampliar el centre de secundària de l’Institut Montserrat Colomer, amb aules per batxillerat, tutories, laboratoris i aules de dibuix, una de les reivindicacions més importants del municipi baixllobregatí en els darrers anys crema una nova etapa per fer-se realitat. El Parlament de la Generalitat ha votat a favor de la resolució presentada per la bancada socialista avui juntament amb representants de l’AMPA i la secretaria de l’equip directiu del centre, desplaçat al legislatiu català per assistir a la comissió d’Educació.

“Després de molts anys d’espera, l’ampliació de l’Institut Montserrat Colomer clama justícia”, deia el portaveu del PSC, Enric Carbonell que definia la resolució com a una qüestió de “justícia per tots els estudiants que han completat els seus estudis de batxillerat a barracons, justícia a la malauradament perduda Montserrat Colomer que va reclamar durant tota la seva etapa de permanència a l’Institut, justícia a l’actual equip directiu, que necessita treballar amb òptimes condicions per assolir els seus objectius docents i justícia pels estudiants, que estan patint les limitacions imposades per les condicions d’un equipament inacabat”.

Els barracons han hagut de fer front a la realitat de la burocràcia i de la política, tot i que l’any 2009 es publiqués l’acord de Govern amb la reserva de dotació pressupostària d’1.662.425 euros per disposar d’un equipament de tres línies d’ESO i dos de batxillerat. A l’any 2011, a 30 de juny, es publica en el BOPC la nova disposició addicional que especificava que el Govern garantiria l’ampliació de l’Institut i eliminaria els mòduls prefabricats ja “dins de les seves possibilitats pressupostàries”.

En aquest lustre, la situació només ha pogut anar a pitjor a l’espera d’una solució. En aquest sentit, la diputada socialista i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha demanat incorporar la partida necessària als pròxims pressupostos de la Generalitat de Catalunya “per donar compliment al compromís del Departament d’Ensenyament, tant llargament endarrerit”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios