www.elllobregat.com
La Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat obren un període de negociacions per tancar un acord de finançament estable pel Servei de Control de Mosquits
Ampliar

La Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat obren un període de negociacions per tancar un acord de finançament estable pel Servei de Control de Mosquits

viernes 04 de marzo de 2016, 17:07h

La conselleria de Salut liderarà el procés, ja iniciat, segons ha confirmat el titular del Departament, Antoni Comín

Després de l’ultimàtum i l’amenaça del Consell Comarcal del Baix Llobregat de tornar la competència del Servei de Control de Mosquits a la Generalitat, ambdues institucions han encetat un procés de negociacions amb la voluntat de tancar un acord de finançament estable per garantir el Servei de Control de Mosquits, tal i com va demanar l’ens comarcal. Aquesta taula bilateral estarà liderada per la conselleria de Salut i pel seu titular, el conseller Antoni Comín, que ha qualificat “d’imprescindible” aquest instrument de prevenció.

S’entén, doncs, que es podria arribar a un acord per garantir de manera regular aquest servei que fins ara consta d’una partida total de 850.000 euros aproximadament, dels quals 600.000 euros els aporta la Generalitat de Catalunya. La resta va a càrrec dels ajuntaments i de l’Aeroport de Barcelona-El Prat i el Port, que també col·laboren activament en el programa. De fet, Comín ha expressat que veu probable tancar l’acord de finançament, tal i com ha avançat durant la presentació del programa ‘Mosquito Alert’ de l’Obra Social de La Caixa i del CREAF (Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) i que té com objectiu controlar els mosquits transmissors de malalties globals com el dengue, el chikungunya i, ara, a més, el Zika.

Es tracta d’una nova aplicació mòbil que actualitza l’anterior projecte conegut com a ‘Atrapa el Tigre’ amb el responsable de l’expansió del Zika, l’Aedes aegypti, amb l’objectiu de fer un mapa exhaustiu de la situació territorial dels vectors que poden transmetre el Zika, del que encara no hi ha presència a Espanya. Per col·laborar, només cal respondre a unes preguntes bàsiques sobre el mosquit que hem trobat i, després, pujar una imatge. Amb l’ajuda de la ciutadania, a través d’aquesta app es podrà també dibuixar la situació d’infermetats globals com el dengue, la febre groga o el chikungunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios