www.elllobregat.com

L’ èxit de la mediació

miércoles 16 de marzo de 2016, 05:01h
Fa 20 anys, quan les disputes i els conflictes es resolien de manera casolana o bé en l’àmbit judicial, l’Ajuntament d’El Prat es va fer el valent i va obrir un servei únic a l’estat: el Servei de Mediació Ciutadana.

Allò suposava abordar la qüestió de la convivència ciutadana i les problemàtiques comunitàries, des d’una perspectiva global, i també era evidenciar que el consistori volia treballar per una prevenció dels conflictes entre els seus veïns i veïnes.

Avui, tenim un servei que ja no és únic. Un servei consolidat i d’èxit, que ha fet possible la resolució dialogada a nombrosos desencontres de temàtiques molt variades, i que ha estat una experiència de col·laboració, de transversalitat entre altres serveis i organitzacions, i la mostra que mitjançant uns professionals plenament confiats en el poder de l’educació, l’empatia i el respecte mutu, la nostra vida en comunitat pot canviar radicalment.

La mediació és un recurs que treballa la gestió positiva dels conflictes. I això què és? Es tracta de facilitar les eines i les estratègies perquè cadascú pugui entendre el conflicte, veure’n l’origen i treballar-lo d’una manera constructiva, positiva, evitant les resolucions negatives o violentes. Hi ajuda molt que, en tot el procés, t’hi acompanyi un professional que sigui imparcial i que entengui la teva posició, alhora que valora la situació de l’altra part del conflicte.

Així, amb paciència, amb tendresa, amb professionalitat, donant i rebent confiança, hem atès i resolt uns 560 conflictes durant el 2015. Conflictes que podrien haver derivat en baralles, en denúncies o en desfetes emocionals. I n’estem plenament orgullosos, perquè avui, la nostra comunitat és més capaç de resoldre positivament els seus propis problemes, i de preveure i gestionar conflictes futurs. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios