www.elllobregat.com
El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic obliga a l’Hospital de Bellvitge a repetir la licitació del servei d’ambulàncies
Ampliar

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic obliga a l’Hospital de Bellvitge a repetir la licitació del servei d’ambulàncies

martes 05 de abril de 2016, 19:09h

La resolució de l’òrgan de la Generalitat considera que s’han utilitzat criteris directament discrecionals per valorar les ofertes i, per tant, es considera nul el procés de licitació, tot i que es considera que no hi ha “mala fe o temeritat” | Segons ha pogut confirmar El Llobregat, l’Hospital de Bellvitge “ja està tramitant un nou procediment obert de contractació amb un nou plec de clàusules”

No és un dels processos de licitació més importants de Catalunya, econòmicament parlant (140.107,73 euros), però sí que s’ha convertit en el primer que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic anul·la després del recurs presentat per una de les companyies perdedores. El TCCSP, organisme que depèn de la Generalitat de Catalunya, ha declarat nul el procés de licitació del servei d’ambulàncies que presta el transport de pacients de mobilitat reduïda entre l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals, segons ha publicat Crónica Global i segons hem pogut confirmar, per usar criteris directament discrecionals.

Segons es recull a les conclusions de la resolució, les condicions mancaven “de criteris concrets, paràmetres i mitjans de ponderació que deuen dirigir i guiar en la valoració tècnica de les ofertes”. Així, doncs, l’informe tècnic resultant s’hauria basat en “criteris subjectius” el que impedeix a les empreses interessades participar al procés en igualtat de condicions “i amb tota les garanties d’una competència sana i efectiva i en un procés transparent”.

Tot i que el TCCSP creu que ha estat un error greu, considera que no hi ha hagut “mala fe ni temeritat” per part de l’anterior direcció de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ara liderat per Cristina Capdevila. Això sí, el nou equip directiu haurà de repetir el procés de licitació que, segons han confirmat fonts oficials de Bellvitge ja s’està preparant: “En compliment de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, l’Hospital Universitari de Bellvitge està tramitant un nou procediment obert de contractació amb un nou plec de clàusules”.

Al procés de licitació -ara invalidat- van participar tres companyies; en concret, la multinacional d’origen danès Falck VL; Serveis Sanitaris Generals i Transport Sanitari de Catalunya (TSC), la qual havia guanyat la concessió, segons es va dirimir al desembre, per presentar una proposta més competitiva. Mesos després, el TCCSP dóna la raó a Falck VL, la qual va presentar en el seu moment un recurs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios