www.elllobregat.com
La Fira de l’Espàrrec arriba a la 63ª edició amb el repte de repuntar la producció
Ampliar

La Fira de l’Espàrrec arriba a la 63ª edició amb el repte de repuntar la producció

martes 12 de abril de 2016, 17:34h
Gavà tanca el mes d'abril amb un cap de setmana dedicat novament al seu producte estrella: l'espàrrec. La tercera edició del GastroGavà tornarà a oferir propostes gastronòmiques que aporten al producte el valor afegit que es mereix

Gavà ha presentat avui la tradicional Fira de l’Espàrrec que es celebrarà del 29 d’abril a l’1 de maig en la que serà la seva 63ª edició. Novament, la festa gavanenca servirà d’aparador d’un dels altres productes d’excel·lent qualitat del Parc Agrari tot i que sigui, també, el gran desconegut del territori.

Lluny de la carxofa Prat o de les cireres de la zona nord del Parc, l’espàrrec busca encara el seu espai, segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, pel desconeixement del producte: “Aquest producte no és del tot conegut i és veritat que no tenim la producció de principis de segle XX, quan es produïa per la fira i per la temporada 6.000 tones d’espàrrecs. Ara no estem ni de lluny en aquestes xifres, però sí que s’ha guanyat la categoria de ser un producte de qualitat, exquisit, que jo sempre reivindico, tot i que no és del tot conegut. Potser sí a Gavà i al nostre territori, però no fora on encara té una gran projecció”, ha dit Sánchez en declaracions per El Llobregat.

Precisament per afavorir aquesta projecció i una major demanda, que segons el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària, Salvador Barri, ha repuntat tímidament, la gastronomia tornarà a ser un vehicle fonamental en el marc de la fira. El GastroGava, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, en col·laboració amb l’Ajuntament, arriba a la seva tercera edició amb una vintena de restauradors de la ciutat que oferiran tapes de tot tipus, però on l’espàrrec serà el principal protagonista.

D’aquesta manera, els visitants podran tastar els excel·lents productes de proximitat que, d’altra banda, també estaran exposats a les tradicionals paneres artístiques i de verdures, on l’espàrrec també té el seu espai destacat com no podia ser d’altra manera: “Al llarg d’aquestes 63 edicions, la Fira ha evolucionat i el que va començar com un concurs d’espàrrec i productes del camp ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el gastronòmic, aquest últim amb GastroGavà, que ens permet mostrar la importància de la restauració de la nostra ciutat”, ha explicat Sánchez.

La Fira manté, així, l’esperit agrícola i tradicional que la defineix però amb propostes complementaries com el Mercat de Pagès per adquirir productes de proximitat (es trasllada a la plaça Jaume Balmes), la Mostra Comercial pels establiments de la ciutat o la infinitat d’activitats per tots els públics. Aquestes activitats estaran distribuïdes a quatre zones principals; en concret, la Plaça Sant Jaume; Martí L’Humà; Sant Pere i Jacme March.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios