www.elllobregat.com
Una dècada del Parc Agrari del Llobregat

Una dècada del Parc Agrari del Llobregat

2008

El 2008 es van complir deu anys de la constitució del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, un acord integrat inicialment per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Unió de Pagesos, al qual s’incorporarien posteriorment els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans, El Prat, L’Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Sant Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Pallejà i El Papiol.

El compromís va sorgir arran d’unes ajudes de la Unió Europea que, mitjançant el programa LIFE, permetia finançar la millora de les condicions ambientals dels territoris costaners. Les entitats promotores van rebre la subvenció i el 1998 es va crear el Consorci i es va redactar-ne també el Pla de Gestió i Desenvolupament, el qual va ser aprovat pel Consell Plenari del Consorci el 5 de juny de 2002 amb petites modificacions fruit de l’experiència.

Un altre moment important en la història del Parc Agrari va ser la incorporació de Generalitat de Catalunya al Consorci, mitjançant el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, el 25 de gener de 2006. Llavors es va interpretar aquesta incorporació com “una manifestació publica i un reconeixement de la voluntat de preservar un territori agrari tot aplicant polítiques agràries concretes que facin possible sigui una realitat l’objectiu general del Pla de gestió i desenvolupament del Parc Agrari”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios