www.elllobregat.com

El gran exemple de les ciutats

miércoles 13 de abril de 2016, 06:49h
Durant les últimes setmanes els plens municipals de diversos ajuntaments han aprovat textos mostrant el rebuig al l’acord que la Unió Europea ha signat amb Turquia, i que condemna a milers de persones a la indefensió i la pobresa.

Els refugiats, doncs, hauran de tornar a la guerra o quedar-se en campaments insalubres.

Les ciutats, així, reclamem a Europa que busqui alternatives solidaries i que promogui una resolució a la greu crisi humanitaria que es viu a Turquia, a Grècia, a Macedònia i que s’extendrà a d’altres països. Europa i alguns dels seus líders i diplomàtics ens diu que no hi ha cap altra sortida, que no hi ha capacitat d’absorció de tanta gent i que les economies estatals perillen si incloem als desplaçats a les nostres fronteres.

Però nosaltres, de nou els governs locals, que si que representem el sentiment de la nostra gent, els diem que

no és veritat que no hi hagi cap altra solució. És mentida que el continent no pugui resoldre solidariament aquesta situació d’emergència. És inadmissible que no puguin trobar el mecanisme burocràtic i fiscal per obrir les portes a families que fugen de la guerra, i cal que exigim fermament el compliment dels principis fundacionals de la Unió Europea. Perquè és inadmissible que haguem permès que alguns financiïn la guerra, en treguin rèdit polític i econòmic, i els aixequem els murs de la vergonya.

Les ciutats estem preparades. Sota l’empara d’algunes organitzacions supra-municipals, d’incomptables organitzacions i de milers de ciutadans i ciutadanes, les ciutats ens hem procurat de tot el necessari per quan, tan de bo sigui aviat, els governs comunitaris deixin de mirar-se el melic, i actuin com la voluntat popular els demana: obrim les fronteres i acollim els refugiats. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios