www.elllobregat.com
Els Mossos d’Esquadra del territori celebren el seu dia gran, el Dia de les Esquadres
Ampliar

Els Mossos d’Esquadra del territori celebren el seu dia gran, el Dia de les Esquadres

viernes 15 de abril de 2016, 19:06h

La policia catalana entrega quasi 500 reconeixements a diferents actes organitzats a ciutats de tota la Regió Policial Metropolitana Sud

L’emoció sempre havia estat un element protagonista a la ja consolidada festivitat de la policia catalana, el Dia de les Esquadres. Enguany, però, després dels coneguts successos d’ahir pel matí a Sant Feliu de Llobregat, l’element sentimental ha tingut avui lamentablement un afegit a la celebració organitzada per la Regió Policial Metropolitana Sud. Així es desprenia de les primeres paraules de la comissària en cap de la RPMS, Cristina Manresa, que començava l’acte amb un minut de silenci per la mort de la veïna de Sant Feliu a mans d’un agent de Mossos d’Esquadra en un nou cas de violència masclista.

Tant el vídeo promocional –que destacava les diferents unitats especialitzades del cos amb un fil conductor més sentimental i amb les persones com a protagonistes- com la proposta artística del matí, la veu trista de bolero de Lucrecia, semblava comptar amb un element emotiu. Fins i tot la proposta d’actes dividits per tot el territori –per qüestions organitzatives- ha ofert al final propostes més íntimes tant a Cornellà com a Sant Boi, entre els actes més destacats, lluny dels 1.300 assistents de l’any passat a Sitges. En total, de fet, seran cinc actes entre Cornellà, Sant Boi, Gavà, Martorell i un darrer per la zona del Garraf que entregaran 493 felicitacions.

En el cas de l’acte central del Dia de les Esquadres de la RPMS, organitzat a l’Auditori de Cornellà, s’han entregat fins a 235 reconeixements a agents tant de Mossos d’Esquadra com de policies locals o agents de protecció civil. Fins i tot, com és habitual, una dotzena de ciutadans han rebut el reconeixement destacat de la Regió per la seva implicació i col·laboració amb la policia catalana durant l’any 2015.

En concret, les felicitacions han estat –a part dels agents de la policia catalana- per 11 membres del personal d’administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, dos del cos de Protecció civil i a cinc guàrdies urbans, dos de l’Hospitalet i tres de Cornellà. També han estat distingits 20 membres de les policials locals de l’Alt Penedès, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sitges, Garraf, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, i un jutge del partit judicial de Martorell. Aquesta vegada, a diferència d’altres edicions, cap membre del Cos Nacional de Policia ni de Guàrdia Civil han estat reconeguts.

Tot i aquest detall distintiu a edicions anteriors, tant la comissària Manresa com l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, han destacat la coordinació entre cossos com a clau de l’èxit en la disminució de les xifres de victimització que ha recollit el cos en els darrers quatre anys; així com l’especialització del cos i el treball en formació i preventiu.

“Hem d’estar tots units”, deia Manresa en relació al gran tema en matèria de seguretat ciutadana, el terrorisme. En aquest sentit, Balmón ha alliberat de tota responsabilitat al cos per fer una crida a la responsabilitat individual i, en concret, a la classe política. “Tenim un problema de seguretat a nivell intercontinental. Però ha d’estar la nostra seguretat personal en mans d’un país que porta mesos sense Govern? No vull situacions inestables. Calen situacions sòlides. Aliances cíviques amb la gent. [...] Un mosso i mossa d’esquadra del territori és una persona respectada, valorada”, destacada Balmón com a qüestió rellevant front la situació política actual.

Per la seva part, l’acte l’ha tancat el delegat del Govern de Catalunya a Barcelona, l’espluguenc Miguel Ángel Escobar, que ha destacat la proximitat i l’eficàcia de Mossos d’Esquadra com a policia de Catalunya, la qual l’ha definit com una referent també a nivell internacional.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios