www.elllobregat.com
L’Assat50 reconeix El Llobregat pel seu compromís i suport front els aturats majors de 45 anys
Ampliar

L’Assat50 reconeix El Llobregat pel seu compromís i suport front els aturats majors de 45 anys

miércoles 20 de abril de 2016, 11:55h

L’associació d’aturats ha entregat una distinció a aquesta capçalera durant la inauguració del II Congrés específic per l’ocupació de persones aturades majors de 45 anys que durant el dia d’avui es celebra a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet

El guardó de l’escultor Dogny Abreu, autor de l’obra dels Premis El Llobregat, encapçalarà durant el dia d’avui la taula del II Congrés d’Aturats Majors de 45 anys que organitza l’entitat Assat50 a L’Hospitalet, premiada recentment a la II edició dels premis d’aquesta capçalera. Pel nostre compromís i suport davant aquest col·lectiu, que continua sense experimentar importants millores pel que fa l’ocupació, l’associació hospitalenca ens ha entregat avui, amb altres empreses, entitats i persones del territori, una distinció en el marc de l’acte inaugural del congrés que durant tot el dia d’avui es celebra a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet. “És molt important que una publicació com El Llobregat valori la nostra tasca i que ens ajudi a fer-nos més visibles”, ha dit Maria Hilda, presidenta de l’associació Assat50.

La jornada comptarà amb nombroses taules rodones que al llarg del dia comptaran amb figures especialitzades en el sector amb un eix vertebrador: el valor de l’experiència. Dels diferents parlaments, en els quals participaran figures destacades com la del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sortiran les conclusions que seran presentades al vespre i entregades, posteriorment, a l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat. En aquest sentit, el Congrés l’ha obert, juntament amb la presidenta de l’entitat, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que exposava el seu sentiment agredolç envers aquesta problemàtica: “Tinc un sentiment contradictori: estic molt contenta d’acollir aquest congrés, però lamento que encara sigui necessari”.

D’altra banda, ha posat l’èmfasi en la necessitat de que totes les administracions competents s’involucrin per resoldre aquesta situació en la que es troben, encara, molts aturats en aquesta franja d’edat: “Alguns parlen que ja hem sortit de la crisi: Allò que és possible a nivell macroeconòmic, no s’ha superat encara per part de moltes famílies”, ha dit Marín. “Cal la implicació de les administracions competents per donar respostes efectives a aquesta situació a través de mesures que incentivin la contractació de persones majors de 45 anys”.

Per la seva part, la conferència inaugural ha anat a càrrec de l’ex ministre socialista Valeriano Gómez, que ha fet un dibuix general de les xifres que encara no aconsegueixin disminuir els aturats majors de 45 anys. De fet, ha qualificat de “realitat enquistada” la situació, ja que dels 1,5 milions de persones que han aconseguit feina des del màxim índex d’atur a Espanya, només 150.000 tenen més de 45 anys. A més, l’atur de llarga duració afecta principalment a aquest col·lectiu que veu com 3 de cada 4 aturats amb aquestes edats porten més d’un any a l’atur, dels quals el 70% arriben a estar més de dos anys. “És una dificultat de la nostra economia que no adapta la oferta i la demanda al mercat laboral”, ha dit Gómez, el que genera, per una banda, una major desigualtat social i, d’altra, una menor protecció social.

En aquest sentit, Gómez ha demanat fer un gir a la política actual amb una major dotació econòmica per protegir els aturats majors de 45 anys, de tal manera, que mai quedin sense cap renta mínima; enlloc de bonificar tant a les empreses per afavorir l’ocupació: “No hi ha cap país d’Europa que bonifiqui tant a les empreses com es fa a Espanya”, ha dit Gómez.

Mentrestant, el 33% del col·lectiu d’aturats majors de 45 anys està en perill de caure per sota del llindar de la pobresa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios