www.elllobregat.com
Sant Boi fixa les estratègies de desenvolupament sostenible de les ciutats
Ampliar

Sant Boi fixa les estratègies de desenvolupament sostenible de les ciutats

miércoles 27 de abril de 2016, 19:11h

Un centenar de polítics i tècnics de tota Catalunya participen a la ‘Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible. L’estratègia DUSI com a motor de transformació de les nostres ciutats’ celebrada avui a Cal Ninyo

Incrementar els nivells formatius per millorar les oportunitats per accedir a llocs de treball dignes i de qualitat; augmentar la cohesió territorial i les connexions entre el centre i la perifèria del municipi; disminuir la factura energètica dels col·lectius més desfavorits mitjançant la rehabilitació energètica d’edificis antics; potenciar les capacitats professionals adients per atendre a la gent gran; i millorar el posicionament competitiu de la ciutat envers a l’entorn. Aquestes són els cinc grans reptes estratègics que Sant Boi ha proposat avui a la ‘Jornada sobre Desenvolupament Urbà Sostenible’, juntament amb altres quatre ciutats més (Terrassa, Mataró, Cerdanyola del Vallés i Sabadell).

D’aquesta manera, la ciutat podrà optar al finançament europeu dels fons FEDER 2014-2020 que escollirà, a través del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, les millors estratègies DUSI presentades per municipis d’arreu del territori espanyol. Segons Loli Ortiz Sánchez, vocal assessora a la Subdirecció General de Cooperació Territorial Europea i Desenvolupament Urbà del Ministeri, es valoren qüestions com l’administració temàtica, l’economia baixa en carboni, la millora de l’entorn o la regeneració d’àrees urbanes desfavorides.

En total, més d’un centenar de polítics i tècnics de diferents localitats de Catalunya han participat a la jornada, que ha durat tot el dia, i on òbviament Sant Boi ha estat protagonista com a amfitriona i com a membre de la xarxa Impuls de Ciutats de Ciència i Innovació. “La ciutat de Sant Boi s’ha replantejat la seva estratègia global com a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica”, ha dit l’alcaldessa, Lluïsa Moret. “La nostra estratègia de futur és una construcció col·lectiva amb la ciutadania”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios