www.elllobregat.com
Junqueras transmet a L’Hospitalet el compromís de la Generalitat per desenvolupar la Granvia tot just un dia després que la federació local presentés una moció per la preservació de Cal Trabal
Ampliar

Junqueras transmet a L’Hospitalet el compromís de la Generalitat per desenvolupar la Granvia tot just un dia després que la federació local presentés una moció per la preservació de Cal Trabal

miércoles 27 de abril de 2016, 19:50h

El republicà, a la seva visita a la segona ciutat de Catalunya, s’ha referit també al deute que té l’ens autonòmic amb L’Hospitalet i que ascendeix a 10 milions d’euros.

La passarel·la de consellers per la segona ciutat més important de Catalunya, L’Hospitalet, continua. Després de la reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va avançar la constitució d’una nova comissió bilateral entre el Govern i l’Ajuntament, no han parat d’haver reunions entre el govern municipal i alguns titulars de diferents conselleries com els de infraestructures, Josep Rull, o cultura, Santi Vila, entre d’altres. Avui ha estat el torn del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras.

El republicà ha tornat a transmetre el compromís de la Generalitat de Catalunya en front el desenvolupament del Pla Director d’Urbanisme de la Granvia –projecte que ha de portar el soterrament de l’arteria sud de la ciutat fins al riu-, a més del desenvolupament del Districte Cultural i del Parc Biomèdic. En el cas de l’ex alcalde d’ERC de Sant Vicenç dels Horts, destaca que arribi aquest missatge tot just un dia després que en el ple municipal de L’Hospitalet la federació local del partit presentés una moció per la preservació de Can Trabal, zona natural que es veuria greument afectada amb l’actual PDU.

La moció va ser rebutjada gràcies als vots en contra de l’actual Govern, també amb el suport dels dos regidors no adscrits. “Coincidem en el fet que la transformació de la Granvia és un projecte prioritari per a L’Hospitalet i per a Catalunya, perquè permetrà que un sector clau com la innovació i la biomedicina prengui força amb la participació de les empreses del sector”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, després de la reunió.

Dins encara del marc d’infraestructures, l’alcaldessa i el vicepresident del Govern han mostrat novament la complicitat de les dues administracions que representen per defensar l’execució del túnel ferroviari de L’Hospitalet i la construcció de l’estació de la Torrassa davant Foment: “Són projectes imprescindibles perquè Catalunya tingui una xarxa ferroviària pròpia del segle XXI”, ha dit Marín.

Fins i tot en referència al deute que existeix entre la Generalitat i l’Ajuntament hi ha una valoració positiva de la trobada: “Anem pel camí adequat”, ha exposat l’alcaldessa. El deute ascendeix actualment a 10 milions d’euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios