www.elllobregat.com

Viladecans celebrarà un Ple Extraordinari sobre el Cas Inipro i crearà una Comissió de Seguiment

jueves 05 de mayo de 2016, 12:34h
En una primera Junta de Portaveus, celebrada ahir al vespre d'urgència, es va acordar esperar mentre es reuneix tota la informació necessària per convocar definitivament el Ple extraordinari, que es decidirà en una nova Junta

Conegut el nou episodi de l’Operació Amfiteatre de la Guàrdia Civil, que investiga possibles irregularitats en l’assignació de contractes a l’empresa Iniciativas y Programas SL per part d’ajuntaments socialistes, i després de la detenció del primer secretari del PSC de Viladecans i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de la ciutat, Joaquin Guerrero, les reaccions polítiques no han trigat en arribar per part dels partits de l’oposició.

La celebració d’un Ple extraordinari ha estat la demanda més comuna. Així ho ha fet públic Ciutadans, principal partit de l’oposició, o Esquerra Republicana de Catalunya, partit que va presentar a l’any 2014 una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció i que, segons ha dit la portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, era previsible aquesta actuació: “no estem sorpresos per l’actuació de la policia judicial d’aquest matí, tampoc de la detenció del primer tinent d’alcalde, ja que fa temps que estem treballant i denunciant davant la Fiscalia i l’Oficina Antifrau les males pràctiques i les proves que demostren la relació d’interessos creuats que hi ha entre el PSC i Inipro”, ha dit.

De fet, la sorpresa se la van emportar quan la Fiscalia de Barcelona, en el seu moment, “va rebutjar investigar el cas que vàrem denunciar mentre veiem que la Fiscalia de Tarragona obria una causa judicial, implicant al propi alcalde Ballesteros, per uns fets calcats als que havíem detectat a Viladecans”.

En aquest mateix sentit, s’ha mostrat el soci del PSC al govern municipal. ICV-EUiA considera que és necessari “celebrar un Ple extraordinari per, des del respecte al secret de sumari, donar la màxima informació sobre els fets”. De fet, els ecologistes van més enllà i demanen “aturar cautelarment qualsevol procés de contractació on estigui afectada l’empresa Iniciatives i Programes mentre no s’esclareixen els fets objecte de la investigació”. D’altra banda, el comunicat acaba amb una tercera demanda, que és crear una Comissió de Seguiment formada per tots els portaveus dels grups municipals.

En resposta a aquestes propostes, i després d’una primera Junta de Portaveus celebrada ahir al vespre, es va concloure recavar tota la informació necessària mentre continua l’operació (Joaquin Guerrero continua detingut) per poder oferir-la en el context adequat: el Ple extraordinari. Tot i que no es va aprovar ahir definitivament, segons fonts municipals, el Ple es celebrarà pràcticament amb tota seguretat. Es descarta, doncs, mentre es reuneix aquesta informació concreta de l’operació, cap compareixença de l’alcalde de la ciutat fora del que serà el Ple, tal i com demanava CDC de Viladecans. De fet, la Junta d’ahir va acordar convocar una nova Junta (que és la que pot convocar els Plens extraordinaris) per escollir dia definitivament.

En aquest sentit, es crearà també aquesta mencionada Comissió de Seguiment per analitzar els fets ocorreguts. D’altra banda, fonts municipals asseguren, en resposta a la petició d’ICV-EUiA, que no hi ha cap procés obert de contractació amb Inipro i, per tant, en tot cas el que es farà és no obrir, cautelarment, cap de nou.

Aquesta informació, doncs, actualitza el comunicat que ahir l’Ajuntament de Viladecans feia públic on es confirmava la sol·licitud per part dels representants judicials de cinc expedients administratius; quatre d’ells que corresponen a procediments de contractació guanyats per l’empresa Inipro en els exercicis 2008, 2009 i 2011 i l’altre, a un procés de provisió de borsa de treball. Una sol·licitud que es feia amb el requeriment de la presència del regidor Guerrero.

Per concloure, l’Ajuntament de Viladecans es posa a disposició de la justícia per satisfer amb tots els requeriments judicials que puguin ser d’utilitzat per aclarir els fets investigats i agraeix la professionalitat dels funcionaris municipals al llarg de la jornada d’ahir.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios