www.elllobregat.com
Sant Joan de Déu crea un hort terapèutic de 300 metres quadrats
Ampliar

Sant Joan de Déu crea un hort terapèutic de 300 metres quadrats

martes 10 de mayo de 2016, 10:56h

Fins a 60 usuaris l’han fet servir des que s’estrenés el passat setembre

Sant Joan de Déu, institució sanitària arrelada al nostre territori, ha implementat un hort terapèutic acompanyat d’un programa relacionat amb l’objectiu d’ajudar a mantenir i millorar la qualitat de vida dels usuaris. Fins a 60 persones l’han utilitzat ja des de la seva estrena al passat mes de setembre.

A través del Centre Assistencial de Sant Joan de Déu d’Almacelles i amb l'assessoria de Punt Eco, una de les poques entitats especialitzades de Catalunya en aquest àmbit, la institució ha creat un espai de 300 metres quadrats dedicats exclusivament a aquest programa d’horticultura terapèutica. D’aquesta manera, l’horticultura en programes de teràpia i rehabilitació professionalment dirigits per terapeutes hortícoles es converteix en un vehicle per desenvolupar o recuperar l’autonomia personal, integrant l’aprenentatge d’habilitats bàsiques, millorant el funcionament físic i cognitiu, abordant habilitats socials, incorporant hàbits de via saludables en un entorn, a més, envejable.

Es treballa la paciència i la constància el que permet fer front, d’altra banda, a la ira i la frustració. I és que, como a la majoria de coses amb valor a la vida, els fruits mai acostumen a ser immediats. L’èxit inicial de la iniciativa la fa encara més interessant per poder importar la proposta al nostre territori on Sant Joan de Déu té la seva capital, amb l’hospital d’Esplugues, i on el medi agrícola manté una de les nostres joies: el Parc Agrari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios