www.elllobregat.com
Front unànime de la zona Delta per una millor mobilitat

Front unànime de la zona Delta per una millor mobilitat

martes 10 de mayo de 2016, 18:00h

Els ajuntaments de Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels juntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya, el món patronal, sindical i la Cambra de Comerç creen una plataforma amb l’objectiu comú de fer pressió i aconseguir millores en la xarxa de transport públic

Just després de la inauguració del tram sud de la L9 del Metro, que creua el Prat de Llobregat fins arribar a l’Aeroport, els quatre alcaldes i alcaldesses de Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels ja van fer un primer front comú per demanar una millor mobilitat de la resta de la zona del Delta on les deficiències encara continuen sent notables. Els edils de les quatre ciutats baixllobregatins han donat avui un pas més amb la constitució d’una nova plataforma que els aplega amb aquest objectiu de millorar la mobilitat i incentivar el transport públic eficaç i sostenible.

En aquest sentit, l’èxit de la plataforma no és tant l’aliança entre les quatre ciutats sinó que han estat capaços de sumar a la Universitat Politècnica de Catalunya, al món patronal (AEBALL i PIMEC), al sindical (CCOO i UGT) i a la Cambra de Comerç. Així, l’acte de creació, avui, de la plataforma –celebrat al saló de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC)- ha estat una mostra de la pràctica unanimitat del territori en defensa d’una major i millor xarxa de transport públic.

La plataforma, doncs, neix com a espai de pressió per recuperar alguns dels projectes pendents a l’àmbit metropolità sud. En concreto, l’antic projecte del Metro del Delta; un estudi de mobilitat per millorar la connexió amb l’aeroport incorporant línies d’autobús i un carril bici per connectar també millor les zones industrials; revisar la transformació de la C-245 per incorporar un carril bus i un de bici; estudiar la creació d’una nova estació entre les terminals de l’aeroport, així com impulsar las taules de mobilitat als polígons industrials dels municipis d’aquesta zona Delta. A més, en relació amb Rodalies, la plataforma demana executar les inversions necessàries a la R2 Sud de Renfe, així com crear una nova estació entre Gavà i Castelldefels, que serveixi d’intercanviador amb la R3.

Després d’aquest segon episodi intermunicipal, la plataforma ha demanat una reunió al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que es podria donar al llarg de les pròximes setmanes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios