www.elllobregat.com
L’AMB i Nissan renoven l’acord per impulsar la flota de vehicles elèctrics
Ampliar

L’AMB i Nissan renoven l’acord per impulsar la flota de vehicles elèctrics

miércoles 11 de mayo de 2016, 17:33h

La companyia d’automoció cedeix 10 nous vehicles elèctrics a l’ens metropolità per incorporar-los a les flotes municipals

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i Nissan han signat un nou acord de col·laboració per incrementar l’ús de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels 36 ajuntaments metropolitans. D’aquesta manera, l’empresa d’automoció cedirà 10 vehicles elèctrics dels models Leaf i e-NV200 que s’incorporaran a les flotes de serveis municipals.

L’acord arriba després d’un primer pacte que ja tenia com a objectiu promoure i incentivar la mobilitat neta i reduir, així, la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit. Per tant, després del èxit d’aquest primer conveni, ambdues institucions renoven l’acord per apropar-se a l’horitzó i l’aposta metropolitana per aconseguir una flota de vehicles de zero emissions. “El trànsit motoritzat és el responsable de fins el 80% de la contaminació atmosfèrica originada a les ciutats, que causa importants problemes de salut entre els ciutadans”, ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda. “El nostre objectiu és reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat l’any 2020”, afegia.

Per la seva part, el director de vendes de Nissan Iberia, Manuel Burdiel, ha posat d’exemple Barcelona i la seva àrea metropolitana com a aposta i lluita per la mobilitat neta i sostenible: “Són un clar exemple de ciutats i entitats compromeses amb el medi ambient i la salut pública. És per això que, des de Nissan, celebrem la renovació del conveni, resultat de l’èxit del primer acord i prova concreta de com n’és de beneficiós per a les administracions i els seus ciutadans l’ús de vehicles 100% elèctrics i de zero emissions”, ha dit.

La cessió dels vehicles es farà durant 12 mesos, perquè els ajuntaments que els sol·licitin els puguin fer servir en els seus trajectes institucionals.

Formació inicial i identificació per a la recàrrega gratuïta

El conveni també inclou, per part de Nissan, una formació inicial als treballadors municipals usuaris dels vehicles cedits i un servei d’assistència per als ajuntaments metropolitans per a casos d’avaries, incidents o per realitzar preguntes associades a l’ús del vehicle elèctric cedit.

D’altra banda, l’AMB lliurarà, conjuntament amb cada vehicle, una targeta identificadora de la plataforma LIVE que permetrà la recàrrega del vehicle en qualsevol punt públic de l’àrea metropolitana. En aquesta línia, l’AMB també està implantant –gràcies al recolzament de NISSAN, BMW i RENAULT– una xarxa metropolitana d’electrolineres, punts de recàrrega ràpida que permeten carregar el 80% de les bateries en 30 minuts. A finals d’any, n’hi haurà un total de 30 repartides per la metròpolis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios