www.elllobregat.com

La música santboiana amplia els dies de Festa Major

jueves 19 de mayo de 2016, 10:37h

Bars ’n’ Viu servirà, avui 19 de maig, d’aperitiu de la gran festa santboiana amb propostes musicals d’artistes locals que tocaran a cinc bars de la ciutat

La Masia, Les Muses de Casablanca, Espai Weller de Cal Ninyo i els bars Backstage i Knaya -bars que al llarg de l’any organitzen concerts en directe- seran avui 19 de maig els primers protagonistes de la gran Festa Major de Sant Boi, que es celebra fins diumenge 22. La nova proposta, coneguda sota el nom de ‘Bars ’n’ Viu’, amb aquesta ‘n’ volada pròpia del rock ‘n’ roll, oferirà diferents concerts a la Plaça de l’Agricultura a partir de les 20:30 hores gràcies a l’organització conjunta dels cinc locals santboians, que aplegaran a artistes locals. En concret, Sant Boi No-Star DJs; Les Txatys; Don’t Believe the Ad i The Tweezers ompliran la plaça amb les seves pròpies propostes musicals, la gran protagonista de la nit i d’aquestes festes.

Fet el pregó (22 hores a la plaça de l’Ajuntament), que enguany va a càrrec d’un dels saxofonistes més importants del país, Toni Solà, guardonat recentment als Premis Enderrock 2016 al Millor Disc de Jazz, serà el moment dels noms propis i cèlebres com és habitual. La fusió d’estils ‘rumberos’, reggaes i cúmbies protagonitzen el divendres 23:45 hores a l’Envelat, just després de Ramon Mirabet. Ja en dissabte trobem, segurament, el plat fort de les festes amb dues llegendes del panorama musical des dels anys 80 com són Alaska i Nacho Canut, ara coneguts com a Fangoria (22:30 hores, a Baldiri Aleu), així com Kiko Veneno, amb el seu ‘Volando voy’ o la coneguda ‘Lobo López’, dos exemples de la seva fusió musical que es mou entre el flamenc i el pop-rock (23:45 hores, a l’Envelat).

Diumenge, l’últim dia de Festa Major, reserva el seu espai al món del flamenc amb un festival propi que començarà a les 17:30 hores a l’amfiteatre de La Muntanyeta i que aplegarà a quadres flamencs de les cases andaluses de Sant Boi; i que acabarà amb l’actuació de la jove cantaora ‘Argentina’, nominada als Grammy Llatins als anys 2013 i 2015 pels treballs ‘Un viaje por el cante’ i ‘Sinergia’. D’altra banda, pels que no siguin aficionats al món flamenc, passarà per Sant Boi, a partir de les 19 hores a la Plaça de l’Agricultura, el Tour 40, la festa dels 40 Principales, amb dos dels Dj’s més importants de l’escena musica: Víctor de la Torre i Sergi Sánchez.

Dit això, cal no oblidar tot el ventall d’activitats programades amb les tradicionals sardanes, les exhibicions de balls de saló, la jornada castellera i gegantera així com la trobada de puntaires o el Piromusical final, entre d’altres.

Pel que fa els espais, durant els dies de Festa Major, hi haurà tres espais a recordar principalment. La plaça de l’Ajuntament, que esdevindrà una improvisada pista de ball durant tot el cap de setmana amb orquestres com Selvatana i Cimarron; la plaça de l’Agricultura, per actuacions musicals com la de Kiko Veneno; i el Parc de la Muntanyeta, també de referència musical.

En aquest sentit, no cal oblidar els equipaments culturals de la ciutat que també ofereixen la seva programació complementària. Destaca l’espectacle musical de ‘The Funamviolistas’, tres noies que narren una entranyable història a través de la dansa, el cant, l’humor, el teatre i els seus inseparables instruments de corda; i els ‘Improshow’, on els actors surten sense guió i, per tant, les actuacions sempre són diferents segons les propostes dels assistents. Ambdós espectacles seran a Can Massallera.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios