www.elllobregat.com

CCOO denuncia “l’explotació laboral” de la plantilla de cambreres de pis del Melià Tryp Aeroport

jueves 26 de mayo de 2016, 13:45h

Segons el sindicat, els treballadors de l’establiment hoteler han patit reduccions salarials del 40% sobre l’establert al conveni col·lectiu, mentre que l’empresa declara uns beneficis de 22 milions d’euros en el primer trimestre

L’externalització de serveis a terceres empreses torna a estar en el punt de mira. Aquesta vegada amb el Melià Tryp Aeroport Barcelona i el grup hoteler com a protagonista. Comissions Obreres ha denunciat públicament la situació laboral dels treballadors de l’empresa Melià Hotels International i, en concret, dels seus cambrers o, en general, cambreres de pis.

Segons el sindicat, l’externalització del servei s’ha traduït en una precarització extrema de les condicions de treball, amb una reducció salarial, per exemple, de fins a u n 40% del que estipula el conveni col·lectiu d’hostaleria. De fet, és una de les qüestions que s’acostuma a criticar quan s’externalitza un servei: que sovint queden fora dels convenis col·lectius per convenis inferiors, a més de les contractacions precàries, temporals, de mala qualitat i sense garanties personals ni sindicals.

Aquesta situació que descriu el sindicat coincideix, segons ells, amb una política laboral d’increment de beneficis “a costa de les condicions laborals en un sector que està batent rècords de visitants, pernoctacions i rendibilitat, on Meliá Hotels està declarant uns beneficis de més de 22 milions d’euros en el primer trimestre d’aquest any 2016”. Per tot, CCOO parla “d’explotació laboral”.

En aquest sentit, el sindicat ha manifestat, doncs, diverses reivindicacions per aconseguir “una major ocupació de qualitat i amb drets” i que es concreten amb l’abonament dels salaris del Conveni d’hostaleria de Catalunya, amb la renúncia a l’externalització dels serveis a empreses multiserveis, amb la millora de la salut laboral, el reconeixement de les malalties professionals, les accions preventives en riscos laborals, l’antiguitat especial als 60 anys i la jubilació anticipada amb 25 anys de serveis pels cambrers o cambreres de pisos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios