www.elllobregat.com
D'esquerra a dreta, el director general d'FP inicial i ensenyament de règim especial, Melcior Arcarons, el consellers Rull i Ruiz, i el president d'FGC, Enric Ticó.
Ampliar
D'esquerra a dreta, el director general d'FP inicial i ensenyament de règim especial, Melcior Arcarons, el consellers Rull i Ruiz, i el president d'FGC, Enric Ticó.

Tres instituts del Baix ampliaran la seva oferta amb formació professional en l’àmbit del manteniment ferroviari

lunes 30 de mayo de 2016, 17:55h

Un conveni entre el Departament d’Ensenyament i Ferrocarrils de la Generalitat permetrà oferir cicles formatius de grau superior en modalitat dual al Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat i a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Una de línies ferroviàries més conegudes del territori és la del Carrilet, que vertebra en vertical bona part de la comarca, a més de connectar-la amb les grans ciutats de Cornellà, L’Hospitalet i, òbviament, Barcelona. Doncs bé, el Departament d’Ensenyament i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni de col·laboració per impulsar i desenvolupar la formació professional en modalitat dual en l’àmbit del manteniment ferroviari. Una nova oferta que s’encetarà primordialment al Baix Llobregat.

Aquest curs escolar s’incorporaran alumnes en modalitat dual als cicles formatius de grau superior de Mecatrònica industrial a l’Institut Esteve Terradas i Illa Cornellà de Llobregat; de Sistemes electrotècnics i automatitzats a l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i, finalment, de Sistemes de telecomunicacions i informàtics a l’Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat. En aquest sentit, el conveni de col·laboració entre ambdues institucions públiques serà fonamental per adaptar la part docent a les necessitats del mercat laboral i d’apropar la formació professional a la realitat de les empreses.

Nou impuls, doncs, a la modalitat dual que permet als alumnes rebre la formació al centre docent, però també realitzar estades remunerades a l’empresa que complementa l’aprenentatge de la professió en un context real de treball. “FGC és una companyia modèlica que acredita que, quan volem, podem treballar en termes d’excel·lència”, ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. “Catalunya té moltes coses a dir en matèria ferroviària”.

Per la seva part, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha posat l’accent en aquest model formatiu: “la signatura d’aquest conveni posa de relleu la importància que aquest país dóna a la Formació Professional. El 40% dels alumnes que acaben secundària fan batxillerat o un cicle superior, com és el cas de la formació dual que es durà a terme a FGC”. L’evolució a Catalunya és notable: s’ha passat de 590 alumnes, 25 centres i 118 empreses i entitats vinculades al curs 2012-2013, quan es va posar en marxa l’FP dual, a 5.075 alumnes i 152 centres docents, amb una oferta de quasi un centenar de títols diferents de grau mitjà o superior.

En aquest sentit, amb aquest nou acord, Ferrocarrils es suma a un nou projecte educatiu –ja va estrenar l’English Corner per practicar l’anglès durant trajectes de tren- amb el qual vol incentivar la formació i l’ocupació dels joves, segons el president d’FGC, Enric Ticó, que destacava el valor del capital real de la companyia: els seus 1.500 treballadors, que la converteixen en un referent mundial en el transport públic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios