www.elllobregat.com
Joaquín Guerrero va ser l'única figura política detinguda en el marc del nou capítol del Cas Inipro
Ampliar
Joaquín Guerrero va ser l'única figura política detinguda en el marc del nou capítol del Cas Inipro (Foto: CCMA)

El Secretari de l’Ajuntament de Viladecans demana el trasllat de la seva plaça

jueves 02 de junio de 2016, 17:15h

L’ex primer tinent d’alcalde, Joaquim Guerrero, recupera la seva plaça de funcionari com a treballador d’una empresa municipal després de la seva dimissió

Coneguda la dimissió de l’ex primer tinent d’alcalde de Viladecans i ex primer secretari del PSC de la ciutat, Joaquim Guerrero, esquitxat pel ‘Cas Inipro’, avui hem sabut un altre canvi en la estructura de l’Ajuntament de Viladecans, tot i que no en la vessant política. Es tracta del Secretari de l’Ajuntament, Marcel·lí Pons, que ha demanat el trasllat de la seva plaça, en concret, a Vilanova i la Geltrú, on es farà càrrec de les mateixes responsabilitats.

Tant els secretaris com els interventors són una peça fonamental en el funcionament de l’administració local. Tant, que depenen directament de l’Estat. I és que són els encarregats, entre altres funcions públiques, de preparar els assumptes inclosos en l’ordre del dia dels Plens, Comissions o altres òrgans de la corporació; custodien expedients i altres documents; aixequen actes de sessions; transcriuen les resolucions dictades per la presidència o membres de la corporació; certifiquen tots els actes; remeten a la resta d’Administracions o autoritzen, amb les garanties i responsabilitats inherents, les actes de totes les licitacions, contractes i documents administratius en els que intervé la entitat.

Segons fonts municipals, la renúncia a seguir a l’Ajuntament de Viladecans –que es farà oficial pròximament- és degut estrictament a motius personals i que, de fet, ja havia expressat aquesta voluntat. En tot cas, el fet que arribi aquesta petició tot just un mes després que la Guàrdia Civil entrés a escorcollar dependències municipals fa pensar que Pons es quita d’enmig en un dels moments més difícils, segurament, d’aquesta administració local.

Per la seva part, l’ex primer tinent d’alcalde ja ha recuperat la seva plaça com a funcionari de l’administració, la qual mantenia com a excedència. Així, just la setmana passada es va incorporar a les seves noves tasques professionals vinculades a una empresa municipal de la ciutat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios