www.elllobregat.com

Els treballadors de General Electric convoquen una vaga indefinida

martes 07 de junio de 2016, 09:07h
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, apel·la a la responsabilitat social de l'empresa per evitar el tancament de la planta de Cornellà i de Barcelona

Fins a 65 treballadors de la planta de Cornellà de General Electric i 105 de la de Barcelona continuen amb els seus llocs de treball en l'aire. La companyia, que és la divisió elèctrica de la multinacional estadounidenca Alstom, ha presentat Expedients de Regulació que, a escala nacional, afecten unes 400 persones si s'inclou Buñuel i Navarra. En el cas particular de les plantes catalanes, l'acomiadament d'aquestes quasi 200 persones representaria, pràcticament, el tancament de les mateixes.

Així ho ha dit la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, durant una reunió entre els representants de la companyia, el comitè d'empresa i els responsables de Relacions Laborals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Per aquest motiu, Bassa ha fet una crida a la “responsabilitat social” de l'empresa per “evitar el tancament de les plantes d'Alstom de Cornellà i Barcelona. En aquest sentit, Bassa ha destacat el paper mediador de la Generalitat en el conflicte laboral, així com el seu compromís per la continuïtat de General Electric al Baix Llobregat i a Catalunya: “La Generalitat procura mediar entre les parts per evitar que tanqui Alstom i per salvar el major nombre de llocs de treball possible [...], però ha de ser prioritària la seva responsabilitat social”, ha dit. “Mediarem tot el que ens sigui possible perquè Alstom és una empresa pionera en energia, desenvolupament, innovació, amb uns treballadors molt ben qualificats i representa molt pel sector industrial de Catalunya pel que apostem”.

Mentrestant, a un dia d'acabar el procés negociador per tancar un acord sobre l'ERO, els sindicats majoritaris de les plantes de Catalunya i Madrid han convoca una vaga indefinida, que se sumen a les aturades que des del maig s'han anat organitzant a Buñuel i Navarra. En total, quasi 1.500 treballadors estan cridats a fer vaga segons Comissions Obreres, sindicat que ha qualificat la proposta de l'empresa “d'irracional i que l'única cosa que persegueix és acabar amb Alstom”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios