www.elllobregat.com
Un equip específic de l’ADF i la Policia Local controlarà l’incivisme als entorns naturals de Sant Boi
Ampliar

Un equip específic de l’ADF i la Policia Local controlarà l’incivisme als entorns naturals de Sant Boi

martes 07 de junio de 2016, 20:14h

L’increment de l’us de espais com l’ascens a l’Ermita de Sant Ramon o la riba del riu ha incrementat, de manera indirecta, les activitats incíviques a les zones naturals | L’Ajuntament prepara, en paral·lel, una ordenança que regularà els usos a les zones natural de la ciutat, amb el seu règim sancionador inclòs

No és un debat nou ni propi de la ciutat de Sant Boi i el Parc de Collserola, amb la famosa carretera de les aigües, n’és un bon exemple. L’increment de l’ús de zones naturals confrontades amb les nostres grans ciutats ha derivat en un augment dels comportaments incívics en aquests espais, el que obliga, pràcticament, a plantejar la regulació dels usos a les zones naturals.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Boi tindrà a partir d’avui un equip propi, format per l’Associació de Defensa Forestal (ADF) sempre en coordinació amb una altra unitat de la Policia Local de la ciutat, per controlar i prevenir activitats incíviques específicament als entorns naturals de Sant Boi. Així, zones com l’ascens a l’Ermita de Sant Ramón o la zona fluvial del riu Llobregat incrementaran la seva vigilància, precisament, per disminuir, per exemple, el trencament de senyals i altres elements als camins, la brutícia. En definitiva, posar ordre a l’actual situació: “L’objectiu és intentar regular un ús correcte. Hi ha ciclistes, gent amb el seu gos, corredors, tenim un cert desordre que està vinculat a aquest increment de l’ús de les zones naturals de Sant Boi, i que s’ha d’intentar regular. Hi cap tothom, tothom pot fer ús, però s’ha de fer d’una manera respectuosa”, ha dit el segon tinent d’alcaldia de l’àrea Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas.

S’estima, de fet, que l’any passat els comportaments incívics a aquestes zones va representar una despesa de 7.000 euros per a les arques municipals. Per evitar aquest costos, “que es podrien dedicar a altres coses més importants”, ha dit Puigdengolas, en paral·lel, el Govern municipal està ja preparant una nova ordenança sobre els usos a les zones naturals. La nova normativa municipal, segons l’Ajuntament, s’està consensuant amb un procés de participació ciutadana i podria estar enllestida per aprovar o al mes de setembre o al mes d’octubre, evidentment, amb un règim sancionador per castigar aquests comportaments incívics de la mateixa manera que es fa al terme urbà.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(0)

+
0 comentarios