www.elllobregat.com
Eines per una comunicació transparent i de qualitat
Ampliar

Eines per una comunicació transparent i de qualitat

martes 14 de junio de 2016, 05:45h
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va presidir al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la plataforma web TransparEnt al sector esportiu català, una eina que proporciona a les entitats sense ànim de lucre criteris i eines per fer una comunicació transparent i de qualitat.

La transparència és un valor que resulta imprescindible incorporar per generar confiança i millorar la gestió. L’objectiu general del projecte TransparEnt, iniciat a finals del 2014, és, per tant, que les entitats sense ànim de lucre incorporin aquest valor i disposin de criteris, eines, models i suport per poder-ho aplicar a les seves rutines de gestió i comunicació.

La plataforma TransparEnt ofereix a les entitats una eina per a fer autoavaluació de la transparència de la informació que es publica a la pàgina web de l’organització. També es poden descarregar documents d’autoacreditació del nivell de transparència assolit. El procediment d’autoavaluació compta amb una relació d’indicadors i criteris pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.

La plataforma TransparEnt ha estat desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

L’acte va comptar també amb la participació de la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, la Dra. Amparo Moreno; el director del projecte TransparEnt, el Dr. Pedro Molina Rodríguez-Navas, i la gerent del Real Club de Polo de Barcelona –entitat que ha participat en la prova pilot del projecte-, Maria Victòria de Argila, així com el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.

Gerard Figueras va exposar que la sessió informativa s’havia dirigit al món de l’esport amb un doble objectiu. En primer lloc, pel compliment de la Llei de Transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya el desembre de 2014, i, en segon lloc, per la voluntat de “millorar l’excel•lència del nostre sector esportiu, ara també en l’àmbit de la transparència”. El secretari general de l’Esport va explicar que el sector esportiu s’ha involucrat en aquest projecte perquè és el primer àmbit associatiu de Catalunya (amb 18.000 entitats registrades), i va anunciar que a banda d’aquesta jornada, que va servir per informar de l’eina a les entitats esportives d’àmbit nacional, es celebraran properes sessions a tot territori i que, en una fase posterior, es farà una acompanyament a les entitats amb un suport presencial. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios