www.elllobregat.com
Gavà presenta la Festa Major de Sant Pere

Gavà presenta la Festa Major de Sant Pere

miércoles 15 de junio de 2016, 18:44h

La ciutat baixllobregatina celebra del 28 de juny al 3 de juliol la seva festa gran amb més espais de música en directe que es sumen a l’ampli ventall d’activitats artístiques, lúdiques i de cultura popular i tradicional per a tots els gustos i totes les edats

Gavà ha presentat avui la programació de la Festa Major de Sant Pere 2016. Del 28 de juny al 3 de juliol, tota la ciutat es convertirà en un gran escenari on se succeiran activitats per a tots els públics. artístiques, lúdiques i de cultura popular i tradicional per a tots els gustos i totes les edats. “Un any més, la Festa gran de la nostra ciutat incorpora novetats per fer-la més atractiva que mai i perquè tothom trobi el seu espai per gaudir intensament la ciutat, la cultura i la tradició.

Noves propostes que segueixen el fil conductor de la Festa Major de Sant Pere, unes festes molt participades, per la gran quantitat de gent que les gaudeixen, i alhora molt participatives gràcies a l’aportació i la implicació de les entitats de Gavà”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Enguany, la Festa Major està pensada per viure-la més que mai en família amb sessions matinals de cinema a l’Espai Maragall, espectacles itinerants de màgia, el concert dels Pinker Tones, la WaterFest –amb un circuit de proves d’aigua que inclou una festa de l’escuma- i una tarda de jocs gegants tradicionals on grans i petits podran jugar i mostrar les seves habilitats.

Noves propostes musicals

Un cicle de concerts de música en viu i un concert de bandes tribut són les novetats musicals d’aquesta edició de la Festa Major. En aquest sentit l’alcaldessa ha explicat que “aquest ingredient tant indispensable a les nostres festes tindrà un concert de gran format, dissabte 2 de juliol a la plaça de Francesc Macià amb l’actuació d’Antonio José guanyador de l’última edició de La Voz, i noves propostes que ens permetran diversificar l’oferta musical”. Així, coincidint amb la Festa Major, s’estrena un cicle de concerts de música en viu al Jardí del Museu que s’allargarà durant el juliol. Donaran el tret de sortida els Mambo Jambo i la Sellarès Band.

La programació musical també incorpora un concert de bandes tribut a l’Auditori Marc Grau, amb Smoking Stones i Héroes de Leyenda. El mateix Auditori Marc Grau acollirà l la XIV Convenció de Tullianos, organitzada per l’Associació de seguidors de Jethro Tull. Hi haurà actuacions en directe a que culminaran amb la Martin Barre Band, el grup del llegendari guitarrista de Jethro Tull. A més del concert d’Antonio José, la plaça de Francesc Macià ens oferirà altres propostes, com la Festa Flaix, on el públic podrà gaudir d’una experiència musical i visual de gran magnitud amb els dj Sergi Domene i Miquel Fontova, acompanyat del vídeo dj Oriol Torres.

El Parc Municipal de la Torre Lluc serà altre dels escenaris on se succeiran les actuacions musicals durant tot els dies de festa a càrrec de les orquestres Covers, Venus i Karamba. Els encarregats . La primera d’elles, el ball de la Revetlla de Sant Perea càrrec de l’Orquestra Covers. Els encarregats de tancar la festa al Parc de la Torre Lluc serà el grup d’havaneres Mar i Vent.

Quant a les arts escèniques, L’Espai Maragall l’espectacle “Inèdits”, de Reeugenio, i “Dos” de David Fernández i Juanra Bonet, mentre que la pista exterior de can Tintorer acollirà una Nit de Cabaret.La música i el teatre compartiran protagonisme amb altres expressions artístiques. El Circuit Arts ens oferirà dissabte 2 de juliol un recorregut singular a través de diferents activitats relacionades amb les arts plàstiques i visuals. El circuit inclourà un itinerari de portes obertes pels diferents espais de treball d’artistes i escoles locals; tallers de pintura i exhibició de grafitis.

La cultura urbana també tindrà un lloc destacat, amb una nova edició de l’Street Fest, a l’skate parc del Calamot el dissabte 2 de juliol a la tarda. Hi haurà actuacions de hiphop, exhibicions sobre rodes, grafiti, concert de rap i micro obert. Segons l’alcaldessa, “aquesta activitat ens permetrà fer la l’estrena oficial del nou skate parc del Calamot, una remodelació que va sorgir de la primera edició del programa Junts Fem Barri, i volem tots els usuaris i usuàries participin d’aquesta activitat”.

Cultura popular i tradicions

Un any més, la Festa Major de Sant Pere torna a posar en relleu la cultura popular i tradicional amb actes que contribueixen a reforçar la identitat de Gavà gràcies a la implicació i participació del teixit associatiu de la ciutat.

Un element tradicional com és el foc serà molt present a la programació. Divendres 1 de juliol tindrà lloc un dels actes més multitudinaris de la Festa Major: el Castell de Focs Artificials a la platja. Per fer més fàcil l’accés, atès que es tallarà el trànsit a l’avinguda del Mar en sentit Gavà-centre, l’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania un servei gratuït d’autobusos).

I l’endemà, el foc també serà protagonista de la mà de la Companyia General del Foc. Durant la jornada se succeiran activitats per a tothom: plantada de dracs al passeig Maragall, un berenar diabòlic, un taller de diables, la tabalada, els correfocs infantil i adult i la petada final- La jornada de dissabte també inclourà l’actuació dels petits timbalers i la ballada de sardanes de Festa Major.

Les tradicions populars continuaran amb les Matinades dels Grallers l’Anguila, la Trobada de Puntaires, la Diada Castellera, la Cercavila Xerinolis, amb els personatges d’imatgeria festiva de la ciutat i el seu seguici, i les danses de l’Esbart Brugués.

Mostra de Cases Regionals

Amb les tradicions més nostres conviuran les dels gavanencs i gavanenques d’arrels andaluses i aragoneses amb motiu de la Mostra de Cases Regionals que tindrà lloc a can Sellarès de l’1 al 3 de juliol amb les propostes de l’Asociación Cultural Andaluza de Gavà, de la Casa de Aragón de Gavà, Viladecans i Castelldefels, i de la Casa de Andalucía de Gavà.

Altres propostes

La Festa Major inclou activitats per a tots els gustos i edats. Durant aquests dies, la gent gran de Gavà tindrà un calendari ben atapeït: des de la inauguració de l’exposició “L’art no té edat”, a la sala d’actes del Museu, un recull de les inquietuds artístiques de les persones grans de la ciutat, al fi de Festa a la pista de can Tintorer. Pel mig, el Festival Artístic de l’Associació de la Gent Gran de Gavà, al Casal American Lake, i l’activitat Mestres cuiners, al Jardí del Museu, on les persones grans ensenyaran els infants a fer uns plats saludables i amb molt de gust.

L’Ofici Solemne a l’Esglèsia de Sant Pere, dimecres 29 de juny amb la Coral Sellarès i l’Esbart Brugués; exhibicions de roda cubana, i de balls de saló i llatins a la plaça de Jaume Balmes; el Mercat medieval de l’Eramprunyà a la Rambla, la Fira d’atraccions al voltant de la plaça Catalunya i jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri són altres de les propostes que ens oferirà la ciutat durant aquests dies, en què l’esport també tindrà un lloc rellevant.

L’agenda esportiva inclourà el XXV Torneig Internacional de Sofbol, organitzat pel Club de Beisbol Gavà a can Torelló; l’exhibició del campió mundial de bike trial Dani Comas a l’avinguda del Mar; una pedalada a la Murtra; el torneig de sala social del Club Esportiu CCR, la gran tirada social de tir al plat i l’Open d’escalada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, que ens permetrà iniciar-nos en aquesta modalitat en una jornada de portes obertes al rocòdrom de la Nova Piscina.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios