www.elllobregat.com
La curiosa festa de Sant Pollín, a El Prat, introdueix la I Ruta Gastronòmica de Pintxos
Ampliar

La curiosa festa de Sant Pollín, a El Prat, introdueix la I Ruta Gastronòmica de Pintxos

martes 05 de julio de 2016, 18:45h

La Colla de Diables i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat s’alien per oferir una renovada proposta a la que serà la vuitena edició d’aquesta festa ciutadana

Per tots aquells que no puguin anar a Pamplona a viure Sant Fermín, que no pateixin. Amb les mateixes ganes de passar-ho bé i amb una nova proposta gastronòmica, El Prat celebra aquest cap de setmana la ja consolidada i divertida festa de Sant Pollín, on no calen bous quan està el ‘Pollo’, símbol de la ciutat. Només calen, com dèiem, ganes de passar-ho en un nou 7 de juliol, Sant Pollín, que ja compleix vuit edicions des de la seva estrena l’any 2008.

Ho fan, a més, amb una proposta renovada que introdueix la I Ruta Gastronòmica de Pintxos gràcies a la col·laboració entre la Colla de Diables de El Prat i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. L’AGT es suma així a l’empenta ciutadana que en el seu moment va tenir la colla per encetar aquesta divertida festa que té com a protagonista el ‘Pollo’, figura emblemàtica dels Correfocs i, després, els nens. “Fa vuit anys, el Pollo, feia por als més petits. Des de l’entitat de cultura popular van decidir que ja n’hi havia prou i que els nens també havien de gaudir del ‘Pollo’. Van posar fil a l’agulla i la idea fou traslladar els ‘encierros’ de San Fermín amb el ‘Pollo’ com a protagonista als carrers de El Prat”, expliquen els impulsors d’aquesta festa.

Ara, vuit anys després, l’ornamentació és total: encomendacions, resos al sant, Txupinazo, pregó –enguany a càrrec de guionistes i dibuixants de la revista El Jueves- i ofrena inclosa amb la implicació de Penyes vinculades a les AMPES de les escoles de El Prat. De creativitat, a El Prat, mai ha faltat i, de fet, la festa és ara tant per petits com per grans, que també tenen el seu ‘encierrillo’, a més de la nova ruta gastronòmica.

Del 7 al 10 de juliol que dura la festa, una vintena de restauradors de la ciutat oferiran, en horari de matí i tarda, propostes en forma de pintxos amb productes de temporada del Parc Agrari que farà oblidar el carrer Estafeta de Pamplona. Correfocs, cercaviles i concerts posaran l’accent a la festa que conclourà, com no podia ser d’altra manera, amb el seu ‘Pobre de mi’, a la porxada del Cèntric, espai cultural.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios