www.elllobregat.com
JxSí presenta una proposta de resolució per reprendre les obres de la variant de la C-245 de Sant Boi de forma immediata
Ampliar

JxSí presenta una proposta de resolució per reprendre les obres de la variant de la C-245 de Sant Boi de forma immediata

El grup parlamentari demana al Govern de l’Estat “que inclogui les partides pressupostàries necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar amb l’objectiu de millorar la xarxa de de carreteres del Baix Llobregat”

El primer debat del Cercle d’Infraestructures organitzat al Baix Llobregat, precisament a Sant Boi, ja va posar de manifest la necessitat d’acabar la variant de la C-245. Ha estat tema de precampanya, campanya i postcampanya, però, la realitat és que Foment es manté a l’ombra i en funcions sense donar una resposta als 25 anys de provisionalitat de la rotonda de La Parellada i a unes obres que continuen absolutament aturades actualment.

Des del Parlament, avui, Junts pel Sí ha impulsat una proposta de resolució per reprendre les obres de la pota sud “de forma immediata” i millorar, així, la mobilitat de les carreteres del Baix Llobregat. I és que aquesta variant permetrà connectar les dues grans artèries de la zona, l’AP-7 i la C-32, sense necessitat de passar per una carretera comarcal com és la C-245 que enllaça Cornellà i Sant Boi i que representa un infern per la mobilitat, sobretot, en el punt de La Parellada: suposaria una millora immediata i molt important per a la gent de Sant Boi i per a tota la xarxa de carreteres del sud de Barcelona, del Baix Llobregat, en especial de les connexions amb la Ronda Litoral”, ha dit el diputat convergent i alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals.

Les obres es van estimar pels Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992, en el que seria la pota sud, homòloga al nus de la Trinitat. En canvi, mai es va fer realitat. L’any 2006 es van iniciar les obres, que s’han anat realitzant de manera intermitent fins a la recent última aturada: “S’ha de garantir que les obres no es tornin a aturar i que es finalitzin”. En aquest sentit, JxSí ha demanat a la Generalitat que exigeixi a l’Estat espanyol que inclogui les partides necessàries als pressupostos per acabar definitivament les obres, “vetllant per minimitzar l’impacte paisatgístic a la façana històrica de la ciutat de Sant Boi”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios