www.elllobregat.com
Els “Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya” enceten la setmana gran del sector
Ampliar

Els “Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya” enceten la setmana gran del sector

jueves 07 de julio de 2016, 02:33h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lliura aquests guardons que reconeixen l’excel·lència d’artesans, entitats i empreses del sector. The CraftRoom impulsa per segon any un espai dedicat a artesans emprenedors per promoure la presència en el mercat de les noves generacions artesanes

El lliurament dels “Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya” ha encetat aquest dilluns dia 4 de juliol la Setmana d’Artesania de Catalunya 2016 en la que és la gran festa catalana del sector. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha lliurat al Palau de la Generalitat aquests guardons que reconeixen l’excel·lència d’artesans, entitats i empreses del sector i que, en definitiva, són un mirall de la riquesa artesana del país.

Aquesta serà la segona edició dels Premis, on s’han atorgat cinc guardons: un de principal, el “Premi Nacional d’Artesania”, i quatre subcategories: “Premi a la Millor Marca Artesana”; “Premi Prestigia”; “Premi Restaura” i “Premi Impulsa”. Amb tots ells, la Generalitat correspon a la vàlua a la transcendència de l’artesania en la societat catalana i, alhora, contribueix a donar-li el màxim relleu i reconeixement.

De fet, per si no fos poca cosa, també s’ha fet entrega dels Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2016, que reconeixen el mestratge de 22 artesans catalans. D’una banda, el diploma de mestre artesà professional s’atorga a aquelles persones que han fet de la seva professió l’exercici d’un ofici artesà i que han exercit més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb excel·lència en el domini tècnic de l’ofici i aportacions a l’ofici, combinades amb la capacitat de transmissió dels coneixements de l’ofici mitjançant el mestratge exercit.

D’altra, la Generalitat valora la transmissió dels coneixements de l’ofici a través del mestratge, la docència o qualsevol altre mitjà amb els diplomes de mestres artesans divulgatius.

La setmana del sector
El lliurament d’aquests premis enceta el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, una iniciativa del Govern per impulsar el coneixement del sector i afavorir la comercialització dels productes artesans, una estratègia que ja va agafar embranzida el passat any amb la posada en funcionament de la botiga online bcncrafts.com, promoguda pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

La festa del sector, enguany, culminarà amb la celebració de la cinquena edició del Saló The CraftRoom, al Born Centre de Cultura i Memòria, que comença el dia 8 i finalitza el 10 de juliol. Entre d’altres, durant la Setmana se celebraran activitats divulgatives i lúdiques, com la visita guiada als treballs de restauració en el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, la inauguració de l’exposició a la seu d’Artesania Catalunya dedicada a la creació artesanal i de disseny de moda de Mèxic, país convidat de la present edició, o el calendari d’actuacions que es duran a terme en el curs de The CraftRoom.

Saló The CraftRoom
The CraftRoom obrirà divendres a El Born Centre de Cultura i Memòria la seva 5a edició amb Mèxic com a país convidat i més de vuitanta expositors. El Saló de referència de l’artesania a Catalunya, d’accés gratuït, acull una gran mostra d’exposició i venda directa de productes artesans de diferents sectors i oficis, com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal o decoració, i completa la seva oferta amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies.

The CraftRoom impulsa per segon any un espai dedicat a artesans emprenedors per promoure la presència en el mercat de les noves generacions artesanes, i també acull l’espai Futur Excel·lent, que apropa el nou talent dels alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya al mercat laboral. Mèxic serà el país convidat, amb una selecció de la millor artesania, demostracions d’ofici i conferències.

Noves exposicions
A les sales d’exposicions d’Artesania Catalunya, s’inaugura l’exposició del país convidat, Mèxic, que mostra una àmplia selecció dels treballs, tècniques i peces creades per artesans mexicans, tant des de la vessant tradicional com contemporània, i un espai dedicat a la moda mexicana.

En paral·lel, s’inaugura l’exposició de les Insígnies del Mestre Artesà 2016 al nou establiment de la Galeria Koetània al Passeig de Gràcia de Barcelona. A més, arreu de Catalunya se celebren activitats entorn al món de l’artesania, que es poden consultar a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios