www.elllobregat.com
Generalitat i Ajuntament de L’Hospitalet acorden impulsar la línia 10 del Metro
Ampliar

Generalitat i Ajuntament de L’Hospitalet acorden impulsar la línia 10 del Metro

jueves 07 de julio de 2016, 18:27h

La primera reunió de la Comissió Mixta es compromet a pactar un calendari per construir aquesta infraestructura

La línia 9 del Metro, que des del febrer creua L’Hospitalet i El Prat fins l’aeroport, no serà la última línia de la xarxa, o aquesta és la intenció. Encara quan el tram central està per acabar, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet s’han compromès avui a pactar un calendari per construir la línia 10 del Metro, on la segona ciutat de Catalunya té dues estacions previstes.

Així ho ha decidit la Comissió Mixta entre el Govern local i el de la Generalitat en la seva primera reunió celebrada al Palauet de Can Buxeres, que ha estat presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. En aquest sentit, es crearà una nova comissió bilateral entre l’ens municipal i Territori i Sostenibilitat i Finances de la Generalitat per posar en marxa la futura línia 10 del Metro que ha d’arribar del Gorb a la Zona Franca.

D’altra banda, encara en matèria d’infraestructures, la Comissió ha anunciat que el 22 de juliol la Generalitat impulsarà un acte unitari per fer, novament, pressió al Ministeri de Foment pel que fa l’execució del Pla de Rodalies i, per tant, el soterrament de les vies en diferents municipis (L’Hospitalet, Sant Feliu i Montcada i Reixach) i la construcció del túnel ferroviari de la ciutat. “Aquest és un tema en el que compartim una posició comuna perquè aquest país necessita una xarxa de Rodalies digna del segle XXI, que asseguri les comunicacions entre les ciutats i que, alhora, sigui eficient i respectuós amb el medi ambient”, ha dit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios